Βόλεϊ Γυναικών: Ντέρμπι τίτλου για Ομόνοια και Γαλήνη

Με νίκες προχώρησαν οι δύο πρώτες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας των play off του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η Ομόνοια νίκησε σχετικά δύσκολα την Ακράτα εκτός έδρας ενώ νικηφόρο ήταν και το πέρασμα της Γαλήνης από την Καλαμάτα κόντρα στον Ποσειδώνα. Τώρα οι δυο πρωτοπόροι θα παίξουν στη Ναύπακτο, σε ένα παιχνίδι με φόντο τη Β’ Εθνική.

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα για την Ομόνοια στην Ακράτα που όμως γρήγορα μπήκε στο παιχνίδι, “έκλεψε” το πρώτο σετ και παρότι έχασε το δεύτερο κατάφερε να είναι συγκεντρωμένη στα άλλα δύο και να τα κατακτήσει τη νίκη πολύ εύκολα παίρνοντας το πρώτο της διπλό σε αυτή τη φάση των αγώνων απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, ακόμα και αν δεν το δείχνει αυτό η βαθμολογική της θέση.

Η Ακράτα βρέθηκε …από τα αποδυτήρια στο 6-0 έχοντας πάρει από νωρίς τον αέρα των Ναυπάκτιων. Η ομάδα της Ακράτας έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι φτάνοντας τη διαφορά στο +8 στο 22-14. Τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Πιέζοντας πολύ στο σερβίς πότε με δύσκολα χτυπήματα και πότε με σέρβις τακτικής μείωσαν αρχικά τη διαφορά στο 22-20 με την Μοσχούλα Πατακοπούλου στη θέση ένα και στη συνέχεια πήγαν στο σετ μπολ με τη Σχίζα να σερβίρει στο 23-24. Η Ακράτα έδειχνε σαστισμένη και πριν καταλάβει τι είχε συμβεί το σετ είχε χαθεί με 24-26.

Με φόρα από το πρώτο σετ η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται στην αρχή του δευτέρου σετ με 7-11 αλλά βιάστηκε να πιστέψει πως το παιχνίδι ήταν δικό της. Η Ακράτα με σερβίς της Τρυφωνοπούλου έκανε ένα σερί 7-0 και βρέθηκε να οδηγεί το σκορ με 14-11. Η Ομόνοια μείωσε στον πόντο στο 20-19 και το 24-23 αλλά ήταν τα δικά της λάθη αυτή τη φορά που την οδήγησαν στην απώλεια του σετ με το σκορ να γίνεται 1-1.

Το πάθημα έγινε μάθημα για τα κορίτσια της Ομόνοιας στα δύο επόμενα σετ. Στο τρίτο προηγήθηκαν από την αρχή ακόμα και με 9-16. Η Ακράτα μείωσε στιγμιαία στο 13-16 αλλά η διαφορά άνοιξε και πάλι για να τελειώσει το σετ με 17-25 για την Ομόνοια. Έχοντας βρει ρυθμό σε επίθεση και άμυνα η Ομόνοια έπαιξε με σοβαρότητα το τρίτο σετ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στις γηπεδούχες να ανακάμψουν. Η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε και το τελικό 13-25 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στο τέταρτο σετ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη εκτός έδρας στα play off για την Ομόνοια, με 1-3 σετ, που την κρατά ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου και της ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πολύ καλή απόδοση για την Ομόνοια σε επίθεση και άμυνα, βγάζοντας πολλές άμυνες στις δυνατές επιθέσεις των αντιπάλων αλλά έχοντας παράλληλα και αρκετά μπλοκ. Μόνη της επιθετικά από πλευράς Ακράτας η νεαρή Τσότα προσπάθησε για το καλύτερο, έχοντας τις περισσότερες τελειωμένες επιθέσεις από το σύνολο των αθλητριών του αγώνα.

Α.Ο. Ακράτας (Πένυ Γιαλκέτση): Γιαλκέτση, Μιχαλάκη, Γκέκα, Μηνά, Τρυφωνοπούλου, Πρέζα, Τσότα, Σακελλαρίου, Σπανού, Παπανδρέου, Κασνέτση, Παπαχριστοπούλου.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κονίδα, Νάκη, Θεοδωροπούλου, Κότσιαλου, Σχίζα, Πατακοπούλου Μαρ., Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Καλπύρη.

Στο άλλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής η Γαλήνη νίκησε 0-3 στην Καλαμάτα τον Ποσειδώνα και κράτησε έτσι τη διαφορά των τριών βαθμών που τη χωρίζουν από την Ομόνοια.

Ο δεύτερος γύρος των αγώνων της τελικής φάσης στο Τοπικό Πρωτάθλημα των Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π. ξεκινά αυτή την Κυριακή. Οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας αναμετρόνται στη Ναύπακτο όπου η Ομόνοια θα υποδεχτεί τη Γαλήνη Πάτρας σε ένα παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει τον πρωταθλητή και μαζί και την ομάδα που θα ανέβει στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στο άλλο παιχνίδι ο Ποσειδώνας θα υποδεχτεί στην Καλαμάτα την Ακράτα.

Το ντέρμπι τίτλου της Ομόνοιας με τη Γαλήνη θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής, στις 19.30 στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου στη Ναύπακτο και είναι επιτακτική ανάγκη οι φίλοι της ομάδας να παρευρεθούν στο Στάδιο ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια των κοριτσιών.

 

Η Βαθμολογία στα play off ανόδου για τη Β’ Εθνική κατηγορία μετά από δύο αγώνες είναι:

Ομάδα                                   Βαθμοί          (Σετ)

  1. Γαλήνη Πάτρας 9 (9-2)
  2. Ομόνοια Ναυπάκτου 6 (7-4)
  3. Ποσειδώνας Καλαμάτας 2 (3-8)
  4. ΑΟ Ακράτας 1 (4-9)

unnamed unnamed (1) unnamed (2)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...