Βόμβα Ντράγκι: Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη για Grexit !

Βόμβα Ντράγκι: Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη για Grexit !
Με μια δήλωση απο την Ουάσινγκτον που έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν το κρίσιμο eurogroup της 24ης Απριλίου, ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ασκεί έναν επιπλέον μοχλό  πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, τόνισε πως αυτή τη φορά η ευρωζώνη είναι επαρκώς προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός Grexit, χωρίς βέβαια, όπως σαφλως ξεκαθάρισε να “εύχεται” για κάτι τέτοιο να συμβεί.

Ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στην Ελλάδα, στάθηκε στην άμεση ανάγκη απο πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και για αρκετή δουλειά που υπάρχει ακόμη για να γίνει,προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους. Ουσιαστικά ο κ. Ντράγκι, καθιστά σαφές προς την ελληνική πλευρά, πως τα περιθώρια προς την εξεύρεση λύσης με τους εταίρους στενεύουν ασφυκτικά και επιχειρεί να απομακρύνει απο το τραπέζι, ένα απο τα πλέον σημαντικά επιχειρήματα της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, το οτι δηλαδή ένα ενδεχόμενο Grexit, θα προκαλούσε έντονους τριγμούς στην ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντράγκι δήλωσε πως “Eίμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να αποκρούσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους από μια μετάσταση λόγω Ελλάδας.Ολοι θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει αλλά η απάντηση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...