“Βόμβα” Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να βάλουν οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι Έλληνας πολιτικός του είχε πει ότι ίσως θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να αποχωρίσει από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Real Fm, 97.8 στο Βερολίνο, Φαίη Καραβίτη, ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Έλληνας πολιτικός, για το αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης του οποίου αμφιβάλλω, μου είχε πει ότι ίσως θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να αποχωρίσει από την Ευρωζώνη».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του πολιτικού αλλά και πότε συνέβη το περιστατικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Real Fm 97.8 οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινίσεις από το γερμανικό υπουργείο.

Επίσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι η Γερμανία είχε σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρούσε οικιοθελώς από την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Γερμανία ως μία οργανωμένη δημοκρατική χώρα ασφαλώς και είχε προνοήσει για την περίπτωση που η Ελλάδα οικιοθελώς από την Ευρωζώνη. Είχε και Β’ και Γ’ και Δ΄ σχέδιο  για την περίπτωση εξόδου».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...