Βόρεια Κορέα: «Εγκληματίας» ο διπλωμάτης που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα

«Ο υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, που αυτομόλησε πρόσφατα στη Νότια Κορέα, είναι ένας «εγκληματίας», ο οποίος είχε λάβει διαταγή να επιστρέψει στη χώρα για ανάκριση», υποστήριξε σήμερα η Βόρεια σε μια πρώτη επίσημη αντίδρασή της για το περιστατικό.

Όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο λιποτάκτης Τάε Γιονγκ-Χο, δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στη Βρετανία, καταχράσθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, βίασε έναν ανήλικο και κατασκόπευε για λογαριασμό της Σεούλ

Η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε τη Βρετανία επειδή επέτρεψε στον διπλωμάτη να αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας πως η Πιονγκγιάνγκ είχε ειδοποιήσει εκ τον προτέρων το Λονδίνο για τα εγκλήματα αυτά και είχε ζητήσει την έκδοσή του.

Οι αυτομολήσεις διπλωματών είναι σπάνιες καθώς η Βόρεια Κορέα, ολοένα και πιο απομονωμένη στη διεθνή σκηνή λόγω του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματός της, διατηρεί σχετικά λίγες πρεσβείες.

Το 1997 είχε αυτομολήσει ο Βορειοκορεάτης πρεσβευτής στην Αίγυπτο και πέρυσι ένας διπλωμάτης που υπηρετούσε στην Αφρική.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...