Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ «ψεκάζουν» με Εμπολα

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ «ψεκάζουν» με Εμπολα
Ο ιός εφευρέθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής κυβνέρνησης ενώ η Αφρική επιλέχθηκε ως ο τόπος διεξαγωγής ενός μεγάλου βιολογικού πειράματος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Την απάντηση για τη ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα φαίνεται πως κατέχει η Βόρεια Κορέα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «ψεκάζουν» με Έμπολα και μάλιστα επέλεξαν ως τόπο διεξαγωγής του μεγάλου αυτού βιολογικού πειράματος την Αφρική!

Είναι η ώρα οι ΗΠΑ να τεθούν προ των ευθυνών τους και να δικαστούν για τη συνεχή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην οποία προβαίνουν, τονίζει ακόμα η Βόρεια Κορέα, διαμέσου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα ήταν από τις πρώτες χώρες που πήρε ισχυρά μέτρα κατά του ιού. Έκλεισε τα σύνορα προς όλους τους επισκέπτες και έθετε σε καραντίνα όποιον περνούσε στο κράτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Πιονγκγιάνκ, ήδη από την προεδρία Ρήγκαν, οι ΗΠΑ είχαν ανακαλύψει έναν «πρόγονο» του ιού Έμπολα, με σκοπό «να ξεκινήσουν βιολογικό πόλεμο». Όσο για την πηγή αυτού του ρεπορτάζ; Η τηλεόραση που απηχεί τις θέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ανάφερε έναν αμερικανό ονόματι «Ρότζερς».

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον Πολ Κρεγκ Ρότζερς, έναν οικονομολόγο που εξέδωσε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο: «Είναι η αμερικανική κυβέρνηση ο άρχοντας του εγκλήματος της εποχής μας;», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον Έμπολα.

Στο βιβλίο αυτό, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήρωσε 140 εκατ. δολάρια σε μία φαρμακευτική εταιρία, προκειμένου να αναπτύξει τον ιό και να διεξάγει το πείραμα στην Αφρική.

Επίσης εκεί υποστηρίζεται ότι το εμβόλιο κατά του ιού το έχουν οι ΗΠΑ, όμως δεν το δίνουν στον υπόλοιπο κόσμο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...