Β. Ελλάδα: Ηλιοφάνεια και περιορισμός των προβλημάτων στην κυκλοφορία οχημάτων

Β. Ελλάδα: Ηλιοφάνεια και περιορισμός των προβλημάτων στην κυκλοφορία οχημάτων
Ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο υδράργυρος σημειώνει άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα.

Η βελτίωση του καιρού περιόρισε τα προβλήματα που είχαν προκύψει εξαιτίας της κακοκαιρίας στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης.
Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος το πρωί έδειξε 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη τιμή στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφηκε στην Έδεσσα (11 βαθμοί Κελσίου).

Οριακά πάνω από το μηδέν κινήθηκε ο υδράργυρος κατά τις πρωινές ώρες στις πόλεις της Καστοριάς και της Φλώρινας (1 βαθμός), όπου -πάντως- στη διάρκεια της ημέρας το θερμόμετρο θα ανεβεί αισθητά, προσεγγίζοντας ακόμη και τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.

Αποκατάσταση στην κυκλοφορία των οχημάτων

Στο μεταξύ, περιορίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 15ο έως το 30ό χλμ., όπως επίσης στις επαρχιακές οδούς Καστανερής – Λιβαδιών (Κιλκίς) και Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας (Πέλλα).

Εξάλλου, στο νομό Ροδόπης λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος (ύψος Αρριανών), Έβρενου – Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου. Στο Κιλκίς, τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...