Β.Σόιμπλε: Την άλλη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Bundestag η παράταση για την Ελλάδα

Β.Σόιμπλε: Την άλλη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Bundestag η παράταση για την Ελλάδα
Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει η γερμανική κυβέρνηση στη Βούλή (Bundestag) το ψήφισμα για την παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από το αδιέξοδο «όπως έδειξε η αντίδραση των αγορών» σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε ο οποίος χαρακτήρισε «πιθανώς καλή απόφαση» την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, για την οποία είπε: «Δεν εξεπλάγησαν όλοι».

Η αντίδραση των αγορών και η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο άκουσμα της είδησης της επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά να κάνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τον γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «it’s not out of the woods» («δεν έχει βγει από το δάσος», στην κυριολεξία, ή «δεν έχει βγει από το αδιέξοδο»), σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα μας δεν μπορεί να εφησυχάζει, βασιζόμενη στη βοήθεια των εταίρων και στην πιστωτική γραμμή στήριξης (ECCL), καθώς και στη δίμηνη παράταση του προγράμματος.

Επικαλέστηκε μάλιστα για την εκτίμησή του αυτή το «κραχ» του ΧΑ συμπληρώνοντας: «Φυσικά, η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα κυριαρχεί στην ατζέντα, αλλά δεν βλέπω καμία διαφορά, σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια».

Παράλληλα, επαίνεσε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον «καθοριστικό» και τον κύριο υπεύθυνο για την μέχρι τώρα ανάκαμψη που έχει η Ελλάδα.

Το Bloomberg παρατηρεί ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο σημείωσε σήμερα τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987 (-12,78%), μετά την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου.

Στέκεται επίσης στο πολιτικό ρίσκο που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, καθώς, εάν δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφιοι για την ανάδειξη Προέδρου, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, από τις οποίες είναι πολύ πιθανό να προκύψει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...