Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής σε βάρος του Μακρόν για το σκάνδαλο Μπεναλά

Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής σε βάρος του Μακρόν για το σκάνδαλο Μπεναλά

Απορρίφθηκαν σήμερα από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι δύο προτάσεις μομφής σε βάρος της κυβέρνησης που είχαν καταθέσει βουλευτές της αντιπολίτευσης, καταγγέλοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το σκάνδαλο με τον πρώην σωματοφύλακα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Υπέρ της πρώτης πρότασης μομφής, που είχαν καταθέσει οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισαν 143 βουλευτές, πολύ λιγότεροι από τις 289 ψήφους που απαιτούνται για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Μια δεύτερη ψηφοφορία έπειτα από πρωτοβουλία των αριστερών κομμάτων διεξήχθη λίγο αργότερα χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας, καθώς το κόμμα του Γάλλου προέδρου ελέγχει πλήρως το κοινοβούλιο.

Επομένως, μόλις 74 βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας.

Την ίδια ώρα ελαφρά αύξηση καταγράφεται στη δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν, παρά την πολιτική αναταραχή ως απόρροια του ξυλοδαρμού διαδηλωτών από τον σωματοφύλακα του προέδρου της Γαλλίας.  

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο, το 42% των Γάλλων κρίνει θετικά την παρουσία του Μακρόν στον προεδρικό θώκο, με το σχετικό ποσοστό να αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338652-Gallia-Aporriphthekan-oi-protaseis-momphes-se-baros-toy-Makron-gia-to-skandalo-Mpenala ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...