Γεννηματά: Δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων

Γεννηματά: Δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων

Γεννηματά

“Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στην απαντητική της επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος πρότεινε σύσκεψη όλων των υποψηφίων, αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Εξηγώντας τη διαφωνία της, σημειώνει ότι δεν αποτελούν όργανο καθώς, όπως λέει, πέρα από τα άλλα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα».

Επίσης, επισημαίνει πως δεν είναι παραδεκτή η οποιαδήποτε ανακίνηση του θέματος της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, καθώς, όπως λέει, οι απαντήσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν καταδείξει ότι μια τέτοια διαδικασία δεν παρέχει τα εχέγγυα του αδιάβλητου.

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, θεωρεί ότι «πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για τον νέο φορέα, αυτό που απαιτείται είναι η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις.

Αντίθετα, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ρ/σ Alpha είχε πει πως η σύσκεψη των υποψηφίων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που ζήτησε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, θα γίνει την Τρίτη. Είχε αναφέρει ακόμη πως το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν στις 3 και στις 10 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, είχε σημειώσει πως δύο υποψήφιοι φαίνεται να μην προτιμούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε όμως να κάνουμε εκλογές με βάση τις φοβίες του καθενός».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302533-Gennemata-Den-tithetai-thema-synedriases-ton-ypopsephion ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...