Γεννηματά: Η κυβέρνηση υποθηκεύει για 99 χρόνια, εθνικό πλούτο

Γεννηματά: Η κυβέρνηση υποθηκεύει για 99 χρόνια, εθνικό πλούτο

Κατηγορία

phpanos
Σάββατο 21/05/2016 – 14:01

Φώφη Γεννηματά,

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Μεγάλη επιτυχία του Σόιμπλε χαρακτηρίσε το νέο ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως η κυβέρνηση υποθηκεύει και εκχωρεί για  99 χρόνια,  εθνικό πλούτο,  για να πάρουν οι δανειστές πίσω τα χρήματα τους.

Αυτό είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης. Εμείς δεν λέμε να μην ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας άλλα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα ενός ελεύθερου λαού να αποφασίζει για την αξιοποίηση του πλούτου του με στόχο την ανάπτυξη που αποτελεί άλλωστε τη βασική εξασφάλιση  ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ημερησία.

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και εξηγεί:
•     Δεν θα ψηφίσουμε νέους φόρους και υφεσιακά μέτρα που καταδικάζουν την οικονομία και φέρνουν την κοινωνία σε απόγνωση.
•    Ούτε προφανώς την αύξηση του ΕΝΦΙΑ  που δεν αφορά τους πλούσιους αλλά 500 χιλιάδες νοικοκυριά κυρίως στην επαρχία και αγρότες.
•    Δεν θα  ψηφίσουμε  τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.  Γιατί δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία των Ελλήνων που εμείς κάτω από δυσκολότερες συνθήκες  καταφέραμε να προστατεύσουμε.  Γιατί παρόλα όσα έλεγαν και λένε ανοίγουν την πόρτα στους πλειστηριασμούς και για  την πρώτη κατοικία του  φτωχού, του αδύνατου οικονομικά δανειολήπτη.
•    Σε καμιά περίπτωση δεν θα  ψηφίσουμε τον κόφτη. Ο πέλεκυς του κόφτη θα πέφτει κάθετα και οριζόντια χωρίς να εξαιρεί  μισθούς και συντάξεις.  Είναι ένα μόνιμο μνημόνιο που δεν αφήνει περιθώριο καμίας επιλογής  στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα στους δανειστές και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πάρει μία αόριστη υπόσχεση χρέους. «Η κυβέρνηση δεν φαίνεται  να κερδίζει κάτι χειροπιαστό για το μείζον θέμα του χρέους. Εκτός βέβαια από θολές υποσχέσεις για κάποιου είδους ρύθμιση στο μέλλον.  Σε κάθε περίπτωση κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που είχε συμφωνηθεί το 2012 με τους εταίρους και το οποίο, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν κατάφερε να  κάνει πράξη. Πάλευαν δήθεν για το κούρεμα,  το εγκατέλειψαν και αυτό και τώρα «χάνουν και τα λίγα» πρόσθεσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...