Γερμανία: Αύξηση 5,5% στους μισθούς ζητά το συνδικάτο των εργαζομένων στη βιομηχανία

Γερμανία: Αύξηση 5,5% στους μισθούς ζητά το συνδικάτο των εργαζομένων στη βιομηχανία
Μαζί μας συμφωνεί και ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, υποστηρίζει ο πρόεδρος του IG Metall
Αυξήσεις έως και 5,5% για τους μισθούς το 2015 θα διεκδικήσει για τους 3,7 εκατομμύρια εργαζομένους στη βαριά βιομηχανία το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, το IG Metall.

Παράλληλα το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και χρήμα για εργασιακή κατάρτιση, καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, για τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένους οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες μερικής απασχόλησης.

Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και τον χαμηλό πληθωρισμό στη Γερμανία, το συνδικάτο IG Metall ανέφερε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι αρκετά ισχυρή για να στηρίξει τα μισθολογικά αιτήματά του, επικαλούμενο τις προβλέψεις από τα κύρια οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, οι οποίες τοποθετούν την ανάπτυξη στο 1,3% του ΑΕΠ το 2014 και στο 1,2% για το 2015.

«Οι επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν άνετα τις αυξήσεις που ζητάμε, οι οποίες εξασφαλίζουν για τους εργαζόμενους ένα δίκαιο μερίδιο (σ.σ. για τη συνεισφορά τους) στην οικονομική ανάπτυξη. Χρειάζονται επίσης επειγόντως, διότι ενισχύουν την εγχώρια ζήτηση» ανέφερε ο Ντέτλεφ Βέτσελ, ο επικεφαλής του IG Metall, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι θέσεις του IG Metall στηρίζονται από τον επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας. Ο Γενς Βάιντμαν είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο πως τάσσεται υπέρ της αύξησης των μισθών πάνω από τον πληθωρισμό για ορισμένους κλάδους της οικονομίας.

Στη Γερμανία τα αιτήματα για τις αυξήσεις μισθών που προβάλλουν τα συνδικάτα στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές ή κλαδικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις είναι συνήθως πολύ πάνω από αυτές που τελικά συμφωνούνται.

Το IG Metall ζητούσε πέρυσι αυξήσεις μισθών 5,5% σε διάστημα 12 μηνών. Τελικά συμφώνησε με τους εργοδότες σε αυξήσεις 3,4% συν 2,2% μέσα σε διάστημα 20 μηνών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...