Γερμανία: Τοποθέτησαν σε διάβαση πεζών τα τούβλα σε σχήμα… σβάστικας!

Γερμανία: Τοποθέτησαν σε διάβαση πεζών τα τούβλα σε σχήμα... σβάστικας!
Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, η χρήση ή επίδειξη των συμβόλων των Ναζί είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε τρία χρόνια φυλάκισης
Ένα σπάνιο περιστατικό παρατηρήθηκε σε μία υπό κατασκευή διάβαση πεζών στη Γερμανία, αφού, με τα τούβλα σχηματιζόταν ξεκάρα το σχήμα μιας… σβάστικας!

Δεν είναι σαφές το κατά πόσον το σύμβολο ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης δράσης των εργαζομένων ή αν ήταν ένα αθώο λάθος ή αν κάποιος τρίτος από το εργοτάξιο είχε προγραμματίσει πώς θα τοποθετηθούν, αλλά η κατασκευαστική εταιρεία αναγκάστιηκε να ζητήσε πολλές φορές συγγνώμη.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, η χρήση ή επίδειξη των συμβόλων των Ναζί είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα ή σε μέχρι και τρία χρόνια φυλάκισης.

Ο Christian Burgart, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Goslar, δήλωσε πως: «Αφαιρέσαμε άμεσα τα κόκκινα τούβλα από την περιοχή, όμως οι κάτοικοι είχαν ήδη προλάβουν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό ερευνάται, ενώ η εικόνα με το ναζιστικό σύμβολο στο μονοπάτι προκάλεσε το… ενδιαφέρον περισσότερων από 50.000 χρηστών του Facebook που αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...