Γερμανία: Το αντιισλαμικό κίνημα Pegida ματαίωσε τη διαδήλωσή του στη Δρέσδη

Γερμανία: Το αντιισλαμικό κίνημα Pegida ματαίωσε τη διαδήλωσή του στη Δρέσδη
Το γερμανικό αντιισλαμικό κίνημα Pegida ανακοίνωσε σήμερα πως ματαιώνει την επόμενη εβδομαδιαία διαδήλωσή του, την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα, στη Δρέσδη (ανατολική Γερμανία), επικαλούμενο στη σελίδα του στο Facebook “λόγους ασφαλείας” έπειτα από μια απειλή κατά της ζωής ενός από τους οργανωτές, η οποία προήλθε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
“΄Επειτα από συζήτηση με τις υπηρεσίες της αστυνομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτό το μέτρο”, γράφουν οι υπεύθυνοι του Pegida καταγέλλοντας “μια σοβαρή προσβολή της ελευθερίας της γνώμης και της ελευθερίας να διαδηλώνεις” εκ μέρους “των τρομοκρατικών δυνάμεων”.

Στις συγκεντρώσεις του Pegida (“Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης”), οι οποίες οργανώνονται από τον Οκτώβριο, συμμετέχει στη Δρέσδη ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων. Τη Δευτέρα, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι στο όνομα του τζιχάντ, 25.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα της Σαξονίας για να ζητήσουν μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.

Αντί να διαδηλώσουν αύριο, Δευτέρα, το Pegida ζητεί από τους υποστηρικτές του να βάλουν μια γερμανική σημαία και ένα κερί στα παράθυρα.

“Ζητούμε από κάθε Ευρωπαίο που υποστηρίζει την ελευθερία της άποψης και αντιτίθεται στον θρησκευτικό φανατισμό να τοποθετήσει την εθνική σημαία του και ένα κερί στο παράθυρο”, γράφουν οι οργανωτές, οι οποίοι συνηθίζουν να επικοινωνούν ανωνύμως στη σελίδα τους στο Facebook και αρνούνται την άμεση επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των διαδηλώσεων του αντιισλαμικού κινήματος, που από τον Οκτώβριο πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα σε πολλές γερμανικές πόλεις, αναφέρεται σε δημοσίευμα του χθεσινού τεύχους του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, “ξένες υπηρεσίες πληροφοριών” γνωστοποίησαν στους γερμανούς ομολόγους τους ότι υπέκλεψαν επικοινωνίες ανάμεσα σε “γνωστούς τζιχαντιστές” στις οποίες γίνεται λόγος για “ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον των εβδομαδιαίων πορειών του Pegida”. Οι πληροφορίες αυτές αντιμετωπίζονται “πολύ σοβαρά” από τις αρχές, γράφει το Spiegel, το οποίο επικαλείται μια “υψηλόβαθμη” πηγή στις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...