Γερμανία: Το FDP ζητά το υπ. Οικονομικών για να συνεργαστεί με τη Μέρκελ

Γερμανία: Το FDP ζητά το υπ. Οικονομικών για να συνεργαστεί με τη Μέρκελ

Μέρκελ

Το Γερμανικό κόμμα «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) θέλει το υπουργείο Οικονομικών ως αντάλλαγμα για να συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με υψηλό αξιωματούχο του κόμματος.

 Αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Μέρκελ θα κερδίσει τις ομοσπονδιακές εκλογές σε περίπου μια εβδομάδα δεν θα μπορέσει, σύμφωνα με τα προγνωστικά, να συγκεντρώσει αρκετές θέσεις στο κοινοβούλιο ώστε να έχει απόλυτη πλειοψηφία. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» και αρχίζουν να θέτουν από τώρα τους όρους τους. Εκτός από το το υπουργείο Οικονομικών, το πανίσχυρο κάστρο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το FDP ζητά να μην υποστηρίξει η επόμενη κυβέρνηση τα Γαλλικά σχέδια για την εμβάθυνση της δημοσιονομικής ένωσης στην ευρωζώνη.

 «Το FDP δεν θα μπει σε καμία κυβέρνηση που δεν μπορεί να ορίσει τον υπουργό Οικονομικών», δήλωσε το μέλος του εθνικού εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματος, Αλεξάντερ Χαν, στη Γερμανική εφημερίδα Bild. Ο ηγέτης των «ΕΔ», Κριστιάν Λίντερ, είπε ότι η ατζέντα για την Ευρώπη είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για το κόμμα του, σε κάθε διαπραγμάτευση για συμμετοχή σε κυβέρνηση με τους συντηρητικούς, μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

 «Φοβάμαι ότι η Μέρκελ έχει ήδη συμφωνήσει σε νέους μηχανισμούς χρηματοδότησης για την ΕΕ μαζί με τον Μακρόν», είπε ο Λίντερ μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag, συνεχίζοντας, «Οτιδήποτε πηγαίνει προς την κατεύθυνση για οικονομική μεταφορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε είναι ένας κοινός προϋπολογισμός στην ευρωζώνη ή μια τραπεζική ένωση, είναι κόκκινη γραμμή για εμάς».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301609-Germania-To-FDP-zeta-to-yp-Oikonomikon-gia-na-synergastei-me-te-Merkel ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...