Γερμανική εφημερίδα κυκλοφόρησε και στα τούρκικα, για να καταγγείλει τη λογοκρισία

Γερμανική εφημερίδα κυκλοφόρησε και στα τούρκικα, για να καταγγείλει τη λογοκρισία

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 03/05/2016 – 22:05

Γερμανική εφημερίδα κυκλοφόρησε και στα τούρκικα, για να καταγγείλει τη λογοκρισία

Έκδοση στην τουρκική γλώσσα για να καταγγείλει τη λογοκρισία του Τύπου στην Τουρκία και τη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung (TAZ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου. Την σύνταξη του φύλλου, με τίτλο «Χωρίς λογοκρισία/ Sansürsüz», ανέλαβαν από κοινού η γερμανική εφημερίδα και ομάδες της εβδομαδιαίας εφημερίδας Agos και της ημερήσιας Birgün.

Ειδικότερα, δημοσιεύει δεκαέξι σελίδες, γραμμένες και στις δύο γλώσσες, εξιστορούν το δύσκολο έργο των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία και δημοσιεύουν άρθρα με θέματα όπως: «τί κρύβει η τουρκική κυβέρνηση;», ή ακόμη η επικίνδυνη αποστολή των δημοσιογράφων στα σύνορα με τη Συρία. Η έκδοση αναφέρεται επίσης στη σιωπή της Γερμανίας και της Ευρώπης απέναντι στις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Άγκυρα θα περιορίσει την εισροή των μεταναστών προς την Ευρώπη από τη Συρία.

«Δεν μπορούμε να αγνοούμε τη σφοδρότητα με την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας πολεμά την ελευθερία του Τύπου, είναι σαν να αρνούμαστε» την πραγματικότητα, γράφει η taz. «Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία εξαρτάται από την καλή βούληση της Τουρκίας, το προσπερνά, σαν να είναι μερικά επικριτικά σποραδικά λόγια. Δεν θα γίνουμε συνεργοί», συνεχίζει η εφημερίδα «καθώς οι Τούρκοι συνάδελφοί μας είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα για την ηρεμία μας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...