Γερμανικός Τύπος: “Ξαφνικά ο Βαρουφάκης έγινε πολύ ταπεινός”

Γερμανικός Τύπος:
Ο Βαρουφάκης έγινε ξαφνικά πολύ ταπεινός, παραδέχτηκε επιτέλους ότι έκανε λάθος, γράφει ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του τέως υπουργού Οικονομικών στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

“Κάναμε λάθη αλλά…”, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο αμερικανικό δίκτυο “CNN” .

“O Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται το πρώτο του λάθος, αναφέρει η “Die Welt” επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησε έναν ασυνήθιστο τόνο , ο οποίος διήρκεσε λίγο…”.

Στην αρχή αποκάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους ως “τρομοκράτες” και μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών, επιτέθηκε κατά της ισχυρότατης τρόικα. Η έκπληξη όμως ήταν όταν, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ του αμερικανικού δικτύου “CNN” , παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έχει κάνει λάθη, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα “Bild”.

“Ο Βαρουφάκης έγινε ξαφνικά πολύ ταπεινός, γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνοντας ότι, ο τέως υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε επιτέλους τα λάθη του.” Κάναμε λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία”, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κριστιάν Αμανπούρ.”Και είμαι προσωπικά υπεύθυνος για κάποια απ΄αυτά. Η αλήθεια είναι, Κριστιάν ότι η ισχυρή τρόικα των πιστωτών δεν ενδιαφερόταν να βρεθεί λογική, έντιμη, αμοιβαία αποδεκτή λύση”, σημείωσε προσθέτοντας ότι οι πιστωτές ενδιαφέρονταν να ταπεινώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση. Είναι πολύ δύσκολο για μένα όσο και αν θα το ήθελα, να αναλάβω την ευθύνη για μία πολιτική εξαιτίας της οποίας παραιτήθηκα”, πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στο CNN, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...