Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η αξιολόγηση, το χρέος στην ώρα του

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα η αξιολόγηση, το χρέος στην ώρα του

Όλα στην ώρα τους, λέει το Βερολίνο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Με την διαπραγμάτευση για την δ’ αξιολόγηση, να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα, στην Γερμανία, το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και την κόντρα με το ΔΝΤ. Κατά την ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,  Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λήψης προληπτικής πιστωτικής γραμμής, από την Ελλάδα. Όπως είπε, «όλα τα περαιτέρω βήματα θα πρέπει να αποφασιστούν στον κατάλληλο χρόνο».

Στο Βερολίνο, παραμένουν πολύ προσεκτικοί στις διατυπώσεις και δεν θέλουν να δεσμευτούν για καμία υποχώρηση, δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση με το Ταμείο για το πως και πότε θα μειωθεί το βάρος του χρέους στην ελληνική Οικονομία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η πραγματικά μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι το αν τα μέτρα της ελάφρυνσης θα ενεργοποιούνται με έναν αυτόματο μηχανισμό όπως ζητά το ΔΝΤ ή θα χρειάζεται έγκριση, κάθε χρόνο, από τα εθνικά κοινοβούλια. Το πρώτο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, ενώ το δεύτερο διατηρεί τον «πέλεκυν» πάνω από την ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα, κατά την ενημέρωση του Τύπου, ο Γερμανός αξιωματούχος δέχτηκε βροχή ερωτημάτων για το ελληνικό θέμα, όπου απάντησε ότι «το θέμα του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup. Εκεί οι θεσμοί θα ενημερώσουν για το πού βρίσκονται τα πράγματα και τότε, θα μπορέσουμε κι εμείς πάλι να ενημερώσουμε για την κατάσταση. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν νεότερα».

Για το ενδεχόμενο παροχής προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά τον Αύγουστο, επανέλαβε, ότι «το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία είναι σε εξέλιξη και όλα τα περαιτέρω βήματα θα πρέπει να αποφασιστούν στον κατάλληλο χρόνο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/332203-Germaniko-YPOIK-Prota-e-axiologese-to-chreos-sten-ora-toy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...