Γερμανός πρέσβης: «Αβάσιμες» και αποκρουστικές οι υποθέσεις για ανταλλαγή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος

Γερμανός πρέσβης: «Αβάσιμες» και αποκρουστικές οι υποθέσεις για ανταλλαγή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος

«Αβάσιμες» και απολύτως αποκρουστικές χαρακτηρίζει ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, τις υποθέσεις για οποιουδήποτε είδους ανταλλαγή μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, το προσφυγικό και την οικονομία.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Πλέτνερ σημειώνει ότι «καθένα από τα θέματα αυτά παραείναι σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί».

Χαρακτηρίζει επίσης «σημαντικό επίτευγμα» το γεγονός ότι οι Ευρωπαίου ηγέτες κατέληξαν σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα και εκτιμά ότι «η συμφωνία της Πέμπτης έδειξε ότι προχωράμε μπροστά». «Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η Ελλάδα και η Γερμανία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, σε αυτό το ζήτημα. Και οι μεν και οι δε είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε αυθεντικά ευρωπαϊκές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την Ένωση ως σύνολο» αναφέρει.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία-σταθμό του Eurogroup ο πρεσβευτής της Γερμανίας τη χαρακτηρίζει «καλή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη» και εκτιμά πως αυτή «δείχνει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί». Προειδοποιεί πάντως ότι «μόνον αν η χώρα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν».

Ο κ. Πλέτνερ εκφράζει δε την πεποίθησή του ότι «η συμφωνία θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336141-Germanos-presbes-Abasimes-kai-apokroystikes-oi-ypotheseis-gia-antallage-metaxy-Germanias-kai-Ellados ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...