Γεροβασίλη: Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο ν/σ για την ιδιωτική εκπαίδευση

Όλγα Γεροβασίλη

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο αν και ο τομέας Παιδείας του κόμματος είχε ταχθεί υπέρ των αλλαγών στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν άλλη, με ευθύνη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα και ρωτά αν πράγματι ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί “βρέξει- χιονίσει” αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας;», συνεχίζει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις και κάνει γνωστή την πρόθεση της κυβέρνηση να ζητήσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ώστε να συζητηθούν «όλα αυτά και άλλα πολλά».

«Και εκεί», καταλήγει, «δεν θα χωρούν μισόλογα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου:

“Το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ. που αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

·    Ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης όπως αναφέρει το δημοσίευμα;

·   Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί «βρέξει- χιονίσει» αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας;

Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις.

Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο.

Και εκεί δε θα χωρούν μισόλογα. “

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...