Γεωργαντά: Η διόγκωση του ελλείμματος ήταν σχέδιο για να μπούμε στα μνημόνια

Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ KONTRA                                                                                                          

Σε καταγγελίες και αποκαλύψεις- βόμβα για «φανταστικά νούμερα τα οποία διόγκωσαν» επί θητείας του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προχώρησε η Ζωή Γεωργαντά στο Kontra Channel, με αφορμή την αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου.

Το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΑΤ ανέφερε ότι «τα στοιχεία αυτά ήρθαν καθ’ υπαγόρευση από την Eurostat και την Κομισιόν. Έξι χρόνια αγωνιζόμαστε γι’ αυτό το θέμα». Όπως υπογράμμισε,  «με αυθαίρετα νούμερα, διογκώσανε το δημόσιο έλλειμμα για το δημόσιο χρέος για να δικαιολογήσουν τα μνημόνια. Το είχαν πει τόσοι ξένοι ότι εμείς σώσαμε τις γαλλογερμανικές τράπεζες». Η ίδια διαβεβαίωσε ότι με την απόφαση του Αρείου Πάγου μπορούμε να βγάλουμε προς τα έξω τις λεπτομέρειες. «Πήραν φανταστικά νούμερα και τα διόγκωσαν.

Δεκάδες δισεκατομμύρια τα έριξαν μέσα στο δημόσιο έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος με σκοπό να το διογκώσουν», επανέλαβε εμφατικά καταγγέλλοντας ότι « προσπάθησε ο Γεωργίου να απαξιώσει τους βασικούς μάρτυρες».

Στο σημείο αυτό μάλιστα, τόνισε ότι «η Ελλάδα θα προχωρούσε, δεν θα έμπαινε στα μνημόνια, ήταν σχέδιο. Θα πρέπει το κράτος να κάνει αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής».

«Μας απειλούσαν να παραιτηθούμε»

Όπως είπε η κ. Γεωργαντά: «προσπάθησαν πάρα πολύ να μας κλείσουν το στόμα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Πλασκοβίτης μας απειλούσαν να παραιτηθούμε και έρχεται ο κ. Βενιζέλος και μας παραιτεί-τελείως παράνομα- λέγοντας ότι η θητεία όλων των μελών του ΔΣ ότι τελειώνει εδώ (πέρα από τον Πρόεδρο)».

«Οι Στουρνάρας – Προβόπουλος είναι υπεύθυνοι»

«Ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Προβόπουλος είναι υπεύθυνοι, πρέπει να δούμε ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα ασφάλιστρα κινδύνου» είπε στη συνέχεια και τόνισε πως «ο κ. Στουρνάρας τον Απρίλιο του 2011 βγήκε στο Mega και είπε ότι έχει αλλοιωθεί ψευδώς το έλλειμμα.

Βάλανε φανταστικά νούμερα ότι τα πλήρωσε το κράτος στους προμηθευτές και το κράτος ούτε πλήρωσε, ούτε οι προμηθευτές τα εισέπραξαν».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...