Γιάννης Σπυρόπουλος. «Συλλογικές αποφάσεις – συλλογική δράση»

Για αποτυχία του Καλλικράτη με τρανό παράδειγμα την Χάλκεια αλλά και για συνολικότερη αποτυχία της δημοτικής αρχής κάνει λόγο ο Γιάννης Σπυρόπουλος με συνέντευξή του στην ΑΙΧΜΗ.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κάνει διακριτή την διαφορά του Τάκη Λουκόπουλου, σε σχέση με τους συνυποψηφίους του και εξηγεί ότι εγγυητής για συλλογικές αποφάσεις και συλλογική δράση είναι ο Τ. Λουκόπουλος

 

Κε Σπυρόπουλε είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ενωτική Πρωτοβουλία». Γιατί με τον Τάκη Λουκόπουλο;

Ο Τάκης Λουκόπουλος είναι αγωνιστής της ζωής και έχει «κολλήσει» πολλά ένσημα από την εργασία του. Επιτυχημένος επαγγελματίας και άνθρωπος της διπλανής πόρτας στη συνείδηση της κοινωνίας. «Ο Τάκης», όπως τον αποκαλούν γνωστοί και φίλοι είναι ο ηγέτης που θα ελαχιστοποιήσει την απόσταση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και απλού πολίτη στη συγκυρία της ανασφάλειας που βιώνει η κοινωνία.

Ο Καλλικράτης στην πρώτη φάση εφαρμογής του δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν ανθεκτικό ιστό συνοχής των κοινωνιών που συνένωσε. Αυτό οφείλεται κύρια στο συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Ο πολίτης νιώθει ότι άλλοι αποφασίζουν γι αυτόν χωρίς αυτόν, η συμμετοχή και συλλογική δράση αποτελούν άγνωστες έννοιες.

Το μέγα ζητούμενο στη συγκυρία που βιώνουμε είναι η ανάκτηση της συλλογικής μας συνείδησης και η Δημοτική Αρχή μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο. Ο Τάκης Λουκόπουλος είναι θιασώτης της δημοκρατικής λειτουργίας και της απο-συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων. Όπως λέει πάντα: Ο ένας μπορεί να πετύχει λίγα, οι πολλοί μπορούν πολλά.

 

Με δεδομένο ότι κατάγεστε από τη Γαυρολίμνη προφανώς στις επαφές σας με τους κατοίκους της Χάλκειας έχετε γίνει αποδέκτης παραπόνων για την αντιμετώπιση της περιοχής από τη δημοτική αρχή. Τι έχετε αποκομίσει;

Εάν θέλει κάποιος να κάνει ένα γκάλοπ προκειμένου να τεκμηριώσει την πλήρη αποτυχία του Καλλικράτη του συνιστώ να έλθει στη Χάλκεια. Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση. Η περιοχή δείχνει ότι δεν είναι ενταγμένη στον αυτοδιοικητικό χάρτη του Δήμου. Η μόνη παρουσία της Δημοτικής Αρχής είναι σε πανηγύρια όπου εκστομίζονται διάφορα που θυμίζουν την εποχή Μαυρογιαλούρου.

Τα τιμολόγια του νερού έγιναν δυσβάστακτα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να λένε το νερό νεράκι. Αυτονόητες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση των παραλιών Κρυονερίου και Βασιλικής δεν βρίσκονται καν στη σκέψη της Δημοτικής Αρχής. Ο Γαλατάς που είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου βρίσκεται σε εγκατάλειψη, προφανώς γιατί η Δημοτική Αρχή «ποντάριζε» στην αποκόλλησή της από το Δήμο Ναυπακτίας. Απορώ ειλικρινά για το πολιτικό θράσος της Δημοτικής Αρχής να προσπαθεί το μηδέν να το παρουσιάσει θετικό ισοζύγιο.

 

Ο Γαλατάς και το Περιθώρι εξακολουθούν να επιθυμούν τη συνένωσή τους με το δήμο Μεσολογγίου. Αν εκλεγεί η παράταξή σας τι θα κάνει γι’ αυτό;

Βεβαίως και θα σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παρέμβουμε και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που συσσώρευσε η ανύπαρκτη απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Πάντα σε συνεργασία και με σεβασμό στις αποφάσεις της τοπικής κοινότητας και εκχωρώντας επιπλέον όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται.

 

Πώς κρίνετε την παρούσα δημοτική αρχή Ναυπακτίας;

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η δική μου κρίση, θα σας μεταφέρω τις απόψεις των συμπολιτών μου που συναντώ καθημερινά. Απόψεις κατά κάποιον τρόπο ατάκτως ειρημένες, αλλά ουσιαστικές.

* Η φιλοσοφία και πρακτική της διχάζει την κοινωνία, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε «μεθ’ ημών» και «καθ’ ημών».

* Για όλες τις αδυναμίες της επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση. Πολλές φορές στρέφεται ενάντια στην κοινωνία που δεν αντιλαμβάνεται το «όραμά» της. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι αντιδρομήσεις των παραλιών, οι διπλές βάρδιες των σχολείων.

* Κεντρικό της μέλημα υπήρξε εξ αρχής να κλειδώσει στο συρτάρι όλα τα μεγάλα θέματα, σχέδιο πόλης, πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός, Ξενία, κυκλοφοριακό, κ.λ.π.

* Σωρεία απευθείας αναθέσεις μελετών σε ημετέρους εκτός Ναυπάκτου και κατατμήσεις επί κατατμήσεων έργων. Προκειμένου να δικαιολογήσει αυτήν την πρακτική της προσπάθησε να αμφισβητήσει δημόσια την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια επιστημόνων της πόλης.

* Προσπάθησε να αλλοιώσει με διάφορες κιτς παρεμβάσεις τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης. Άλογα στη Ναυμαχία του Lepanto, διάφορες αλλαγές στη μυσταγωγία της Μ. Παρασκευής με αποκορύφωμα την κατεύθυνση κατάργησης ανάμματος φωτιάς στις τάπιες του λιμανιού.

* Έφτασε στο σημείο να διαπομπεύει δημόσια και επώνυμα ευυπόληπτους πολίτες που τόλμησαν να υπερασπιστούν τα αυτονόητα.

* Η χειρότερη Δημοτική Αρχή που γνώρισε η πόλη, για έναν και μοναδικό λόγο: Οι πολίτες ένιωσαν ότι τους εκδικείται διότι δεν συνεμορφώθησαν με τας υποδείξεις της.

 

Ποια είναι η βασική αρχή του συνδυασμού σας;

Συλλογικές αποφάσεις-Συλλογική δράση. Εγγυητής ο Τάκης Λουκόπουλος.

 

 

 

 

Πηγη:aixmi-news.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...