Γιατί δεν αδυνατίζω; Μάθε τώρα τις 8 ύποπτες αιτίες

Γιατί δεν αδυνατίζω; Μάθε τώρα τις 8 ύποπτες αιτίες
Η απώλεια βάρους είναι κάτι που ταλαιπωρεί όλες, ή σχεδόν όλες, τις γυναίκες.
Εξαντλητικές δίαιτες, ασκήσεις στο σπίτι, επιδρομή στο γυμναστήριο, ειδικά σκευάσματα, αλλά η ζυγαριά… δεν λέει να πέσει! Τι συμβαίνει όμως; Μήπως φταίει κάτι από τους παρακάτω όχι τόσο συνηθισμένους, πλην όμως ύποπτους λόγους;

Θέματα υγείας

Αν έχετε θέματα υγείας, τότε αυτός είναι ένας παράγοντας που πιθανώς να μην σας αφήνει να χάνετε βάρος. Είναι επίσης και ένας “δύσκολος” παράγοντας μιας και είναι αστάθμητος. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας (συχνός ύποπτος είναι ο θυρεοειδής) και θέλετε να χάσετε κιλά, μιλήστε πρώτα με έναν παθολόγο ή κάποιο γιατρό που έχει ειδικότητα πάνω στο πρόβλημά σας. Εκείνος θα σας καθοδηγήσει ανάλογα κι επαγγελματικά.

Ελλειψη ύπνου

Η κούραση κάνει τους ανθρώπους να πεινούν περισσότερο και να μην μπορούν να χάσουν εύκολα κιλά. Όσοι δεν κοιμούνται καλά, καταναλώνουν πολλές παραπάνω θερμίδες κάθε μέρα, πράγμα που προκύπτει μέσα από έρευνες. Η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει την πείνα καθώς και την παραγωγή ορμονών που έχουν άμεση σχέση με τον μεταβολισμό του σώματος. Επίσης όσοι δεν κοιμούνται καλά, την επόμενη μέρα είναι νωχελικοί και καθόλου δραστήριοι. 8 ώρες ύπνου είναι η ιδανική διάρκεια!

Έλλειψη πρωτεΐνης

Οι πρωτεΐνες δεν χτίζουν μόνο τους μύες, αλλά κάνουν πολύ καλό και στην απώλεια βάρους. Χαρίζουν ενέργεια, αποτρέπουν την αποθήκευση αυξημένου λίπους στο σώμα και δίνουν το αίσθημα του φουσκώματος, που είναι σημαντικό για να μην υπάρχει συνεχές τσιμπολόγημα. Μιλήστε με έναν διαιτολόγο και εντάξτε πρωτεΐνη (κρέας, αβγό, γαλακτοκομικά) στη διατροφή σας.

Έλλειψη νερού

Το νερό κάνει παντού καλό, πόσο μάλλον στο αδυνάτισμα! Δίνει ενέργεια και αναζωογονεί το σώμα, διώχνει τις τοξίνες και βοηθάει στην καύση λίπους. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, στέλνει λάθος σινιάλα στον εγκέφαλο ότι υπάρχει αίσθημα της πείνας. Γι’ αυτό όταν νιώσετε λιγούρα, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό. Θα καταλάβετε αν πραγματικά πεινούσατε!

Αυξημένο άγχος

Όταν έχουμε άγχος, το σώμα παράγει υπερβολικές ποσότητες της ορμόνης κορτιζόλης. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, σε χρόνια βάση, θεωρούνται υπεύθυνα για την αυξημένη αποθήκευση σωματικού λίπους καθώς και για άλλες αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Ακόμα κι αν η διατροφή είναι ισορροπημένη, το υπερβολικό στρες μπορεί να σας κρατήσει μακριά από την επίτευξη του στόχου σας. Προσπαθήστε λοιπόν να χαλαρώσετε. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τεχνικές χαλάρωσης κάθε μέρα (π.χ. βαθιές αναπνοές). Μπορείτε να κάνετε γιόγκα ή ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να δείτε μια ευχάριστη ταινία ή να κάνετε 10 με 15 λεπτά την ημέρα ασκήσεις διαλογισμού.

Λάθη στη διατροφή

Όταν θέλετε να χάσετε κιλά δεν πρέπει να “πηδάτε” γεύματα μιας και έτσι μπερδεύεται ο μεταβολισμός. Πρέπει να καταναλώνετε ένα πολύ δυνατό πρωινό και να βάζετε κάτι στο στόμα σας ανά τρεις ώρες. Καλό είναι επίσης να συμπεριλαμβάνετε τροφές που είναι υγιεινές αλλά προσοχή στην ποσότητα! Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, αλλά και τα πολλά φρούτα μπορούν να καθυστερήσουν την απώλεια βάρους. Είναι σημαντικό επίσης να μασάτε αργά!

Η ποσότητα μετράει

Η ποσότητα του φαγητού σας είναι πολύ σημαντική. Η υπερβολική μερίδα δεν σας βοηθάει να χάσετε κιλά. Το ίδιο και οι πολύ μικρές μερίδες, μιας και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Μιλήστε με έναν διαιτολόγο και αγοράστε μικρότερα σκεύη (πχ. μπολ, πιάτα) για να νιώθετε και οπτικά πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού.

Διπλή μερίδα μετά το γυμναστήριο

Ένα κλασικό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν δίαιτα, είναι να τρώνε διπλάσια μερίδα επειδή και μόνο κάνουν κάποια μορφή άσκησης. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο δεν θα χάσουν κιλά, αλλά θα βάλουν κιόλας! Η άσκηση δεν συνεπάγεται παραπάνω φαγητό. Μπείτε λοιπόν σε ένα πρόγραμμα αυτοσυγκράτησης και μεθοδικότητας και γρήγορα θα δείτε τα αποτελέσματα.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...