Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε ποτέ το κινητό στην τουαλέτα;

Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε ποτέ το κινητό στην τουαλέτα;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 04/04/2016 – 23:40

Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε ποτέ το κινητό στην τουαλέτα;

Η χρήση κινητού τηλεφώνου έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Κάθε στιγμή το χρησιμοποιούμε ακόμα και φορές που στην πραγματικότητα δεν το έχουμε καμία απολύτως ανάγκη. Πόσο κακό όμως είναι όταν φτάνει να «πρωταγωνιστεί» ακόμα και στις τουαλέτες μας και να διώχνει τα παραδοσιακά περιοδικά και τις εφημερίδες; Γιατί είναι μια άσχημη συνήθεια;

Το γιατί εξηγείται στο γεγονός ότι, εκτός από την πιθανότητα ατυχήματος που μπορεί να οδηγήσει ένα πανάκριβο smartphone μέσα στην τουαλέτα, είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό για τους χρήστες.

Ειδικά στις δημόσιες τουαλέτες είναι σχεδόν άγνωστο πότε καθαρίστηκαν τελευταία φορά, ενώ έχει αποδειχτεί, σύμφωνα με τους καθηγητές μικροβιολογίας Charles Gerba Ph.D. και Kelly Reynolds, Ph.D., ότι οι επιφάνειες τους είναι γεμάτες μικρόβια.

Όπως αναφέρουν στο BuzzFeed, κάθε φορά που ένας χρήστης τραβάει το καζανάκι σταγονίδια από το νερό της λεκάνης διασκορπίζονται έως 1,8 μέτρα μακριά.

Το βρώμικο νερό στις δημόσιες τουαλέτες σκορπίζει μικρόβια παντού, ειδικά στο σημείο που τοποθετείται το χαρτί τουαλέτας (το σημείο που συνήθως τοποθετείται το κινητό), επειδή είναι κοντά στην λεκάνη, έτσι μεταφέρονται και στο κινητό.

Στο κινητό μεταφέρονται μικρόβια και από τα χέρια του χρήστη.

Όμως ενώ ο χρήστης μπορεί μετά να πλύνει τα χέρια του, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με το κινητό του μετά την “επίσκεψή” του στην τουαλέτα.

Στην πραγματικότητα όπου ακουμπήσει κάποιος σε μία τουαλέτα, ακόμα και του σπιτιού του, μεταφέρει μικρόβια στα δάχτυλά του τα οποία και με την σειρά τους μεταφέρονται στην οθόνη του κινητού και μέσω αυτού παντού.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...