Γιατί είναι καλό να τρώμε Goji Berries???

 

Το Goji Berry είναι γνωστό σαν την πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το κατατάσσουν στις υπερτροφές. Έρχεται από την Κίνα όπου χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 χρόνια σαν φαρμακευτικό για την όραση και την βελτίωση του ανοσοποιητικού ενώ πιστεύεται ότι χαρίζει μακροζωία.

Μας παρέχουν βιταμίνες Α, C και Β

Είναι εξαιρετική πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη. Περιέχει 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C ανά μονάδα βάρους, απ ότι το πορτοκάλι και έχει περισσότερη β-καροτίνη απ’ ότι το καρότο. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού από goji berries περιέχει 180% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α και 30% της αντίστοιχης της βιταμίνης C.

Έχουν λίγες θερμίδες

Τα Goji berries είναι εξαιρετικό, υγιεινό snack. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού έχει 220 θερμίδες. Για μια τόσο θρεπτική και γλυκιά στην γεύση τροφή είναι ασήμαντες οι θερμίδες.

Είναι πλήρης πρωτεΐνη

Περιέχουν 19 αμινοξέα συμπεριλαμβανομένων των 8 σημαντικών. Αυτό τα κάνει σχεδόν πλήρη πηγή πρωτεϊνών, που παρέχει 13% περισσότερη πρωτεΐνη από το βάρος τους.

Είναι αντιοξειδωτικά

Μειώνουν την χοληστερόλη, προστατεύουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, και ενισχύουν την σεξουαλική υγεία. Οι Vegetarian Times γράφουν ότι η β-σιτοστερόλη που περιέχουν τα goji berries έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία σχεδόν όλων των ασθενειών, από την ινομυαλγία, το άσθμα, τις αλλεργίες, την απώλεια μαλλιών, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, την ρευματοειδή αρθρίτιδα, και τον λύκο. Είναι μια φυτική ουσία παρόμοια με την χοληστερόλη που φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Έχουν πολύ ωραία γεύση

Μπορούν να μαγειρευτούν, να συμπεριληφθούν στο πρωινό, ή να φαγωθούν αποξηραμένα σαν snack. Είναι καταπληκτικά σαν επιδόρπιο, σε muffins και σε σαλάτες. Συνήθως τρώγονται αποξηραμένα, αλλά είναι διαθέσιμα και σε σκόνη και σε χυμό.

Συμπερασματικά τα goji berries είναι πλήρη αντιοξειδωτικών, βιταμινών, σιδήρου, και είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Δεν υπάρχουν λόγοι να μην προστεθούν στην διατροφή μας και να απολαύσουμε τα οφέλη τους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...