Γιατί είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος όταν μεγαλώνουμε

Γιατί είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος όταν μεγαλώνουμε
Δεν είναι μυστικό ότι όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει ηλικιακά, τόσο πιο δύσκολο είναι να χάσει τα περιττά κιλά που ενδεχομένως να έχει στο σώμα του.

Ακόμα και μια διατροφή χωρίς υπερβολές σε συνδυασμό με έναν τρόπο ζωής που είναι υγιεινός και σας κρατά σχετικά δραστήριους, δεν είναι αρκετά για να καταφέρετε να μειώσετε όσο θα θέλατε το σωματικό σας βάρος.

Δείτε για ποιους λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό:

Δεν κοιμάστε αρκετά

Όταν ο οργανισμός δεν “γεμίζει τις μπαταρίες” μέσω του ύπνου, έχει έλλειψη ενέργειας την υπόλοιπη ημέρα. Για να αναπληρώσει αυτήν τη διαφορά, αναζητάει την ενέργεια μέσω των τροφών. Και οι πρώτες τροφές που αναζητάει είναι φυσικά εκείνες που έχουν ζάχαρη, αφού αυτή είναι η πιο προσιτή και επαρκής πηγή ενέργειας διατροφικά.

Ο μεταβολισμός σας δεν είναι όσο υψηλός ήταν κάποτε

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεταβολισμός του ανθρώπου πέφτει 5% για κάθε δεκαετία ζωής από τα 40 χρόνια και μετά. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν καταναλώνει θερμίδες όσο αποτελεσματικά το έκανε παλιότερα. Ως εκ τούτου, για να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος πρέπει να καταναλώνετε περίπου 100 λιγότερες θερμίδες την ημέρα. Μπορεί να μοιάζει μικρό νούμερο, αλλά αν δεν το κάνετε, σε βάθος 365 ημερών μπορεί να έχετε πάρει 5 κιλά!

Πεινάτε περισσότερο

Δεν είναι η ιδέα σας. Όντως όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει έχει μεγαλύτερη όρεξη και γι’ αυτό ευθύνονται οι ορμόνες. Μετά το 40ό έτος ηλικίας τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν και αυτό φέρνει αλλαγές στο σάκχαρο του αίματος και τον θυρεοειδή, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η όρεξή σας.

Χάνετε μυική μάζα

Οι μυς καίνε 3 φορές περισσότερες θερμίδες από ό,τι το λίπος. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε μυική μάζα λόγω της πτώσης της τεστοστερόνης και λόγω της μειωμένης σωματικής δραστηριότητας. Έτσι, έχουμε λιγότερους μυς για να κάνουν καύσεις θερμίδων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...