Γιατί είπαν «ναι» οι Αμερικανοί στην πώληση του THAAD στη Σαουδική Αραβία

Γιατί είπαν «ναι» οι Αμερικανοί στην πώληση του THAAD στη Σαουδική Αραβία

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την κίνηση-ματ της Ρωσίας και του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος υπέγραψε συμφωνίες «μαμούθ» με τη Σαουδική Αραβία, ύψους 10 δισ. ευρώ.

Η Ουάσιγκτον ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες την πιθανή πώληση πυραυλικών συστημάτων τύπου THAAD στη Σαουδική Αραβία, ύψους 15 δισ. δολαρίων, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Πούτιν και βασιλιά Σαλμάν, μέρος της οποίας είναι και η πώληση των πυραύλων S-400.

«Θα υποστηρίξουμε την ασφάλεια της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, βελτιώνοντας το επίπεδο άμυνας των φιλικών μας κρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, σχολιάζοντας την απόφαση.

Τι είναι το THAAD

Πρόκειται για τον πλέον προηγμένο σύστημα αντιπυραυλική προστασίας στο πλανήτη με 100% ποσοστό επιτυχίας.

Το σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) είναι ένα χερσαίο αντι-βαλλιστικό σύστημα που αποτελείται από το όχημα-εκτοξευτή,τους πυραύλους Τερματικού Σταδίου THAAD, το ραντάρ AN/TPY-2 και το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πυρός.

1

Η κάθε πυροβολαρχία κοστίζει 800 εκατομμύρια δολάρια. Έχει εμβέλεια 200 χιλιόμετρα και μέγιστο ύψος αναχαίτισης τα 150 χιλιόμετρα. Η τυπική σύνθεση μιας πυροβολαρχίας περιλαμβάνει 9 εκτοξευτές με 8 πυραύλους ο καθένας ένα σύστημα ραντάρ AN/TPY-2 και 2 κινητά κέντρα επιχειρήσεων (TOC).

Για την τερματική φάση πριν την πρόσκρουση στον στόχο ενεργοποιείται υπέρυθρος ερευνητής ο οποίος καθοδηγεί το όχημα κινητικής ενέργειας προς το στόχο. Το ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε εμβέλεια μέχρι τα 1000 χιλιόμετρα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304284-Giati-eipan-nai-oi-Amerikanoi-sten-polese-toy-THAAD-ste-Saoydike-Arabia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...