Γιατί καθυστερούν να έρθουν στην Ευρώπη τα κινέζικα Qoros;

Γιατί καθυστερούν να έρθουν στην Ευρώπη τα κινέζικα Qoros;
Με την παρουσίαση του 3 City SUV στην έκθεση της Γκουανγκτσού στην Κίνα, η Qoros προσέθεσε και τρίτο μοντέλο στη γκάμα της. Στα σχέδια της κινέζικης μάρκας – της μοναδικής με 5άστερα μοντέλα στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP – είναι να επεκταθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά. Φαίνεται όμως ότι η πραγματικότητα απέχει αρκετά χρόνια χρόνια από τον αρχικό προγραμματισμό.

Όταν λανσαρίστηκε στην Κίνα το πρώτο μοντέλο, το Qoros 3 Sedan, η εταιρεία προγραμμάτιζε να το διαθέσει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες στα τέλη του 2014.

Μέχρι στιγμής λειτουργεί πιλοτικά μόνο μία έκθεση, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η Qoros δεν ανακοινώνει πωλήσεις, κάτι που δείχνει ότι είναι… υποτονικές. Μέσω της σελίδας της στο facebook πάντως, παραδέχτηκε ότι η επέκταση του δικτύου της στη Γηραιά Ήπειρο θα καθυστερήσει: «Αυτή τη στιγμή επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στις πωλήσεις στην Κίνα.

Η επέκτασή μας στην Ευρώπη θα αρχίσει πιθανόν σε λίγα χρόνια, μόλις αποκτήσουμε πλήρη γκάμα μοντέλων». Σε απλή μετάφραση, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τα Qoros πριν περάσουν 3-4 χρόνια.

Το 3 City SUV έχει μήκος 4,45 m. και η απόστασή του από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 67 mm σε σχέση με το 5θυρο hatch.

Παίρνει ισχύ από τον 1.6 turbo απόδοσης 156 PS, ο οποίος συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με διπλού συμπλέκτη DCT. Η μέση κατανάλωση είναι αντίστοιχα 6,8 και 6,9 lt/100 km. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 10,1 sec και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 205 km/h.

newsauto.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...