Γιατί κλείνει η ψαλίδα

Γιατί κλείνει η ψαλίδα

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα –στο 50% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του KONTRA— κλείνει την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ των 5,5 μονάδων είναι ασήμαντη με δεδομένο ότι τώρα νομοθετούνται από τη Βουλή οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και πολύ σύντομα ο κόσμος θα καταλάβει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μνημονιακή και μεταμνημονιακή περίοδο.

Η ΝΕΑ Δημοκρατία έπαιξε τα ρέστα της στην εναγώνια προσπάθειά της να αποδομήσει την κυβέρνηση. Τελικά δεν κατάφερε απολύτως τίποτα και το μόνο που κέρδισε από τη σκληρή αντιπολίτευση και τον εναγκαλισμό της με την ακροδεξιά ήταν να συσπειρώσει το σκληρό πυρήνα του κόμματος.

ΤΩΡΑ, απ’ ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η Νέα Δημοκρατία, που έχει πιάσει ταβάνι στη συσπείρωση, αρχίζει να χάνει τη μάχη των δημοσκοπήσεων. Γιατί αδυνατεί να διαμορφώσει ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να κλείνει μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του κόσμου κατάλαβε ότι μία κυβέρνηση της Δεξιάς θα βάλει τον λαό και τη χώρα σε περιπέτειες. Άλλωστε τις συνταγές του Κυριάκου Μητσοτάκη εφάρμοσε για οκτώ χρόνια το ΔΝΤ με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη τις εξαγγελίες που θα μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία ενώ παράλληλα, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τερματίζει τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη στις εκλογές τώρα αρχίζει και αυτό άρχισαν να το αντιλαμβάνονται στην Πειραιώς που θεωρούσαν περίπατο τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342938-Giati-kleinei-e-psalida ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...