Γιατί ο τρόπος που χασμουριόμαστε… δείχνει τι χαρακτήρα έχουμε;

Γιατί ο τρόπος που χασμουριόμαστε… δείχνει τι χαρακτήρα έχουμε;

Κατηγορία

eri200
Τρίτη 29/03/2016 – 21:23

yawning

Πολλές φορές εκεί που καθόμαστε σε μια παρέα και ξένοιαστα μιλάμε γελάμε, ξεκινάει ένας και χασμουριέται και σαν το ντόμινο αρχίζει και εξαπλώνεται από τον έναν στον άλλον. Γιατί συμβαίνει αυτό και πόσο κολλητικό είναι τελικά το χασμουρητό; Πώς επιδρά στον καθένα μας και μόλις το δούμε αμέσως χασμουριόμαστε κι εμείς;

Είναι γνωστό ότι το χασμουρητό είναι «κολλητικό». Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσίευμα της «Guardian» αποδεικνύεται ότι το χασμουρητό είναι δείκτης συναισθηματικής ταύτισης και συμπόνοιας.

Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι που χασμουριούνται όταν βλέπουν κάποιον άλλον να χασμουριέται, έχουν αυξημένο το αίσθημα της συμπόνοιας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα μωρά δεν «κολλάνε» όταν βλέπουν κάποιον άλλον να χασμουριέται, καθώς το μεταδοτικό χασμουρητό ξεκινά συνήθως από την ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών, δηλαδή από όταν τα παιδιά αρχίζουν να ταυτίζονται συναισθηματικά με άλλους.

Μια ακόμα απόδειξη είναι πως άτομα με αυτισμό, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλότερο δείκτη συναισθηματικής κατανόησης, είναι λιγότερο πιθανό να «κολλήσουν» το μεταδοτικό χασμουρητό.

Μια πρόσφατη μελέτη, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο πιο στενή σχέση έχεις με κάποιον, τόσο πιο πιθανό είναι να «κολλήσεις» το χασμουρητό του. Έτσι, ανάμεσα σε οικογένειες το χασμουρητό είναι περισσότερο μεταδοτικό, ενώ το ποσοστό μειώνεται ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς.

Ακόμα, διαφορές εντοπίζονται και στο φύλο, καθώς σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι γυναίκες, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται συμπόνοια πιο έντονα από τους άντρες, χασμουριούνται συχνότερα, όταν βλέπουν κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...