Γιατί πονάει το στήθος μου

Γιατί πονάει το στήθος μου
Τις τελευταίες μέρες σε ενοχλεί πολύ το στήθος σου. Πονάει, το νιώθεις ευαίσθητο και αισθάνεσαι δυσάρεστα. Όχι! Μην πάει ο νους σου στο κακό…
Μπορεί να είναι κάτι από τα παρακάτω:

1. Πίνεις πολύ καφέ

Έρευνες έχουν δείξει πως η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να επηρεάσει τον πόνο στο στήθος. Κι όταν λέμε επηρεάσει, εννοούμε πως ο καφές δεν μπορεί από μόνος του να προκαλέσει πόνο, αλλά μπορεί να τον ενισχύσει εάν ήδη έχεις ενοχλήσεις στο στήθος από ορμονικούς λόγους για παράδειγμα.

2. Φοράς λάθος σουτιέν

Όλες το έχουμε κάνει και είναι ανεπίτρεπτο. Φοράμε σουτιέν, με μπανέλες που δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα, με τιράντες που μας πιέζουν ή δεν παίρνουμε το σωστό νούμερο, με αποτέλεσμα να πονάει το στήθος μας, καθώς πιέζεται και δε στηρίζεται καλά.

3. Ορμονικές αλλαγές

Μια γυναίκα περνά από πολλά στάδια και πολλές φορές έχει πολλά θέματα με τις ορμόνες της. Επισκέψου το γυναικολόγο σου και εκείνος θα αποφασίσει εάν σου δώσει εξετάσεις για έλεγχο.

4. Φταίει η σωματική άσκηση

Πολλές φορές μου έχει τύχει να πονάει το στήθος μου επειδή έκανα μια καινούρια άσκηση για στήθος, ακόμα κι αν την έκανα σωστά. Μπορεί να τραυματίστηκες είτε κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης ή πάνω σε μια απότομη κίνηση.

5. Δε φοράς αθλητικό σουτιέν

Μιλώντας για άσκηση, πόνο, ιδρώτα, σπυράκια και πολλά πολλά άλλα μπορεί να προκαλέσει ένα «βαρύ» σουτιέν όταν αθλείσαι. Γι’αυτό αγόρασε ένα σωστό, dry fit αθλητικό μπουστάκι που κρατάει το στήθος και παράλληλα δεν ενοχλεί.

6. Περιμένεις περίοδο

Το πιο σύνηθες! Πολλές κοπέλες λίγες μέρες πριν αδιαθετήσουν, νιώθουν πρήξιμο και πόνο στο στήθος, με αποτέλεσμα να αισθάνονται δυσφορία. Εάν ο πόνος επιμένει και μετά την περίοδο, τότε να ζητήσεις τη γνώμη του γυναικολόγου σου, όπως σε κάθε περίπτωση. Δεν παίζουμε με αυτά!

7. Το στήθος σου αναπτύσσεται

Εάν είσαι στην εφηβεία, είναι πολύ πιθανό! Όταν ένα κορίτσι βρίσκεται στην ανάπτυξη, πολλές φορές ενδέχεται να αισθανθεί πόνο στο στήθος, γιατί πολύ απλά, αυτό μεγαλώνει!

8. Είσαι έγκυος

Δε θέλω να σε φρικάρω, άλλωστε εσύ ξέρεις εάν υπάρχει πιθανότητα να είσαι έγκυος. Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι πως τα πονάκια στο στήθος είναι σημάδι εγκυμοσύνης!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...