Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ φοβούνται ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι συλημένος;

Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ φοβούνται ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι συλημένος;
Το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου πραγματοποιεί εκτενείς αναφορές στον τάφο της Αμφίπολης που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Τα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να δώσουν μία απάντηση, επικαλούμενοι ειδικούς, για το εάν συληθεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press,η σύληση του τάφου φαντάζει εξαιρετικά πιθανή και το αιτιολογεί σημειώνοντας πως υπάρχουν σημάδια βίαιης εισόδου.

Την ίδια ώρα, το NBC, το οποίο θεωρεί ότι ο τάφος έχει υποστεί φθορές από τυμβωρύχους στηρίζει την ίδια άποψη τονίζοντας πως: «μέρος της ογκώδους πέτρας που έκρυβε την υπόγεια είσοδο λείπει, ενώ και από τις σφίγγες, που αρχικά είχαν ύψος 2 μέτρων, λείπουν τα κεφάλια και τα φτερά».

Από την πλευρά της η Daily Mail αναφέρει πως: «κοντά στις σφίγγες οι ανασκαφείς βρήκαν τμήματα του μεγάλου μαρμάρινου λέοντος που αρχικά βρισκόταν στην κορυφή του αναχώματος, γεγονός που κατά τους ίδιους τους επιστήμονες δείχνει πως ο χώρος είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές και είχε σκαφτεί στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...