Γιατί τα κοάλα γαντζώνονται στα δέντρα; Το μυστικό πίσω από την αγαπημένη τους συνήθεια

Γιατί τα κοάλα γαντζώνονται στα δέντρα; Το μυστικό πίσω από την αγαπημένη τους συνήθεια
Οταν σκεφτόμαστε κοάλα, αυτόματα φέρνουμε στο μυαλό μας χνουδωτά πλασματάκια γαντζωμένα σε δέντρα.
Αυτό δεν είναι λάθος, αφού πράγματι τα κοάλα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αγκαλιάζοντας τους κορμούς. Ωστόσο για πρώτη φορά οι ερευνητές κατάλαβαν γιατί.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Biology Letters τα κοάλα αγκαλιάζουν τα δέντρα γιατί αυτό τα βοηθά να δροσίζονται.

Οπως αναφέρει ο Δρ. Μάικλ Κέρνει από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης μιλώντας στη Guardian της Αυστραλίας: «η γούνα που έχουν στην περιοχή της κοιλιάς τους είναι πολύ πιο λεπτή από αυτή στη ράχη τους. Ετσι τις ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ, τα κοάλα αγκαλιάζουν τον κορμό ή τα κλαδιά ενός δέντρου για να δροσιστούν»

«Προσπαθούν να χάσουν θερμότητα χωρίς να χάσουν υγρά και το να μεταφέρουν τη θερμότητα του σώματός τους στο δέντρο είναι μία τέτοια μέθοδος» πρόσθεσε.

Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το χειμώνα τα κοάλα ανεβαίνουν πιο ψηλά στα δέντρα και πιο κοντά στα φύλλα, ενώ τους θερμούς μήνες κατεβαίνουν πιο κάτω.

Τα δέντρα παραμένουν δροσερά σε σχέση με το περιβάλλον τους, επειδή έχουν ισχυρή θερμική αδράνεια, δηλαδή ζεσταίνονται και κρυώνουν πιο αργά από το περιβάλλον τους και επειδή απορροφούν τα υπόγεια ύδατα από τις ρίζες προς τον κορμό.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...