Γιατί τρέμουν τον Καραμανλή

Γιατί τρέμουν τον Καραμανλή

ΓΙΑ τον κόσμο της Κεντροδεξιάς ο Κώστας Καραμανλής είναι ο θεσμικός παράγοντας που διασφαλίζει την ενότητα και την ιδεολογική φυσιογνωμία της παράταξης. Αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ακολουθεί διαφορετική στρατηγική και έχει στρέψει το κόμμα σε ακραίες ιδεολογικές ατραπούς.

Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ συνταγή που ακολουθεί στα οικονομικά ο Κυριάκος και η ταύτιση του στα κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως το Μακεδονικό, με την ακροδεξιά δεν ταιριάζουν στον Κ. Καραμανλή. Γι’ αυτό παραμένει σιωπηλός και δεν παίρνει θέση αφού οποιαδήποτε δημόσια διαφοροποίηση του θα τίναζε στον αέρα τη Νέα Δημοκρατία.

ΒΕΒΑΙΩΣ σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη της παράταξης ο Κ. Καραμανλής διατυπώνει τους προβληματισμούς του τόσο για την πορεία της Ν.Δ. όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα.

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι είναι εναντίον της εμφυλιοπολεμικής και αντικομμουνιστικής ρητορικής και επιχειρεί να διαφυλάξει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του Κ. Καραμανλή άρχισε από το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο είναι εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας, αν βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές.

ΜΕ εκβιαστικό τρόπο η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι μηχανισμοί της Πειραιώς που επεδίωξαν να απαλλαγούν από την κηδεμονία των Καραμανλικών.

ΣΤΗ Ν.Δ. τρέμουν τον Καραμανλή ακόμα και όταν σιωπά. Γι’ αυτό έχουν αρχίσει έναν πόλεμο λάσπης επιδιώκοντας να τον αποδομίσουν.

ΒΕΒΑΙΑ η όλη επιχείρηση θα καταλήξει σε μπούμερανγκ για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μπορεί να είναι αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία αλλά η παράταξη παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342316-Giati-tremoyn-ton-Karamanle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...