Για βιασμό κατηγορείται υπουργός του Μακρόν

Για βιασμό κατηγορείται υπουργός του Μακρόν

Ο υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμαμέν, κατηγορείται για βιασμό μίας 46χρονης γυναίκας και γι’ αυτό το λόγο κατατέθηκε εναντίον του μήνυση.

Η καταγγέλλουσα, υποστηρίζει ότι συνάντησε τον Νταρμαμέν όταν ήταν δήμαρχος στην πόλη Τουκουάν, το 2009 και του ζήτησε να την βοηθήσει σε δικαστική της υπόθεση. Η συνάντηση τους έγινε σε ξενοδοχείο. Ο πρώην δήμαρχος ως αντάλλαγμα φέρεται να ζήτησε να κοιμηθεί μαζί του.

Η Σπατζ μήνυσε για πρώτη φορά τον υπουργό τον Ιούνιο του 2017, όμως η γαλλική δικαιοσύνη δεν έδωσε συνέχεια καθώς δεν εμφανίστηκε να καταθέσει εναντίον του «την συμβούλευσαν λάθος και το περιβάλλον της προσπάθησε να την αποτρέψει να τα βάλει με έναν ισχυρό άνδρα. Αλλά αυτή τη φορά η πελάτισσα μου θα πάει την υπόθεση ως το τέλος» υποστηρίζει η δικηγόρος της.

«Η πρόθεση να βλάψει προκύπτει από την χρονολογία των γεγονότων. Κατέθεσε μήνυση εννιά χρόνια μετά γιατί έγινε υπουργός. Η δικαιοσύνη δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να ξεκινήσει έρευνα και στη συνέχεια να μη δώσει συνέχεια. Θα επικαλεστούμε συκοφαντική δυσφήμιση. Ένα αδίκημα που τιμωρείται με πενταετή φυλάκιση» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM o Πιερ – Ολιβιέ Σιρ, ένας από τους δικηγόρους του Νταρμαμέν.

Από χθες, τέσσερις φεμινίστριες μαζεύουν υπογραφές, καθώς θέλουν με αυτό τον τρόπο να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, την απομάκρυνση του Ζεράρ Νταρμαμέν από τα καθήκοντά του.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/319377-Gia-biasmo-kategoreitai-Ypoyrgos-toy-Makron ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...