Για κακουργήματα παραπέμπονται τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

Για κακουργήματα παραπέμπονται τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

Γιατροί δημοσίων νοσοκομείων, νοσηλευτές και φαρμακοποιοι είναι μεταξύ των κατηγορουμενων που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλωμα  που εξάρθρωσε η οικονομικη αστυνομία, για παράνομη διακίνηση πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων που διατίθεντο στα νοσοκομεία.

 Σύμφωνα με την κατηγορία, το κύκλωμα φέρεται να μεταπουλούσε  τα φάρμακα   σε συνεργαζόμενα φαρμακεία, ή  τα προωθούσε  σε χώρες  εκτός Ελλάδος.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 21 ατόμων είναι για:

-Συγκρότηση, ένταξη  και διεύθυνση εγκληματικής  οργάνωσης  με σκοπό τη διάπραξη  περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης  και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.

-Απάτη από κοινού και κατ΄εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ

-Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

-Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.

-Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄επάγγελμα  στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

-Ψευδή ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄εξακολούθηση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/330699-Gia-kakoyrgemata-parapempontai-ta-mele-toy-kyklomatos-diakineses-antikarkinikon-pharmakon ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...