Για τρίτη μέρα στις φλόγες η Βόρεια Εύβοια (Βίντεο)

Εύβοια

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ                                                      

Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι πυροσβέστες στη Βόρεια Εύβοια, όπου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα. Η καταστροφή είναι ήδη μεγάλη και έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης – που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας – έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με πλοίο από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας.

Τα μεγάλα ερπυστριοφόρα, με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς, μπήκαν και τα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.

Στη Λίμνη Ευβοίας θα βρεθεί σήμερα το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και έχει κατακάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους και απειλεί τον οικισμό. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Ο οικισμός Κατούνια έχει εκκενωθεί.

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στη Λίμνη Ευβοίας.

Στην προβλήτα της κοινότητας έχει δέσει από την Κυριακή για προληπτικούς λόγους το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ανέφερε πως η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα πευκοδάσους από το πύρινο μέτωπο που άγγιξε τα 15 χλμ. και είπε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 50 αστικές πυρκαγιές και 36 παροχές βοηθείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...