Γιούνκερ: Ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν είμαι εγώ!

Γιούνκερ: Ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν είμαι εγώ!
Δηλώσεις του υποψήφιου λίγες ώρες πριν τη «μάχη των Βρυξελλών»
Στην αντεπίθεση περνά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν και “κόκκινο πανί” για τον Ντέιβιντ Κάμερον, ξεκαθαρίζοντας πως αυτός θα είναι ο διάδοχος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πως μετά την εκλογή του, θα σταματήσει να αμείβεται για τις ομιλίες του.

Με τον αέρα του νικητή, ο πρώην κλειδοκράτορας του Λουξεμβούργου έστειλε από τη Γερμανία το δικό του μήνυμα στον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον ενορχηστρωτή της εκστρατείας αντι- Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την “Wall Street Journal”, στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Βερολίνο, ο “κύριος ευρώ” εξέφρασε την βεβαιότητά του για την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα της Κομισιόν και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, όταν με το καλό αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα σταματήσει να αμείβεται για τις ομιλίες του.

“Δεν θα το κάνω ως πρόεδρος της Κομισιόν”, υποστήριξε ο Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση Γερμανών δημοσιογράφων για το αν θα εξακολουθήσει να βγάζει χρήματα από τις ομιλίες του. Γερμανικά δημοσιεύματα σχολίασαν επικριτικά το γεγονός ότι, καθ’ όλη την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας στο Λουξεμβούργο( 1995 – 2013),ο Γιούνκερ αμειβόταν για τις ομιλίες του. Αλλά και αργότερα,ως υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (από το 2013 έως τον Μάρτιο του 2014), ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου συνέχισε να βάζει χρήματα στον κουμπαρά του από τις ομιλίες του.

Οι δηλώσεις του Γιούνκερ γίνονται λίγες ώρες πριν την “μάχη των Βρυξελλών”,όπως χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε (26 και 27 Ιουνίου) όπου ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου,Χέρμαν Βαν Ρομπάι,αναμένεται να ζητήσει ψηφοφορία από τους ευρωπαίους ηγέτες για το ποιοι τάσσονται υπέρ και ποιοι κατά της υποψηφιότητας του εκλεκτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Θα καταφέρει άραγε ο Βρετανός πρωθυπουργός να βάλει… τρικλοποδιά στον κύριο Γιούνκερ;

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...