Γκ. Χαρδούβελης: «Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής»

Γκ. Χαρδούβελης: «Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής»
Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής έστειλε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, σημειώνοντας ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση «πολύ πριν το αναμενόμενο», υπό την προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία, ότι θα έχουμε προσήλωση στους στόχους και θα επικρατήσει μέγιστη πολιτική συναίνεση.

«Το κλίμα στις αγορές δεν αντανακλά ούτε την κατάσταση, ούτε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Πολλές φορές οι αγορές είναι νευρικές και υπερβολικές στις αντιδράσεις τους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα ότι «το μέλλον δεν θα είναι  ανέφελο, ωστόσο δεν θα θυμίζει την επώδυνη περίοδο που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα».

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλητής του ΟΟΣΑ στις μεταρρυθμίσεις, είναι επάξιο μέλος της Ευρωζώνης, και έχει και τα εχέγγυα για την ανάπτυξη. Φυσικά το μέλλον δεν θα είναι ανέφελο, αλλά σίγουρα δεν θα θυμίζει την επώδυνη περίοδο που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα. Με ψυχραιμία, προσήλωση στους στόχους και μέγιστη πολιτική συναίνεση θα οδηγηθούμε σε έξοδο από την κρίση πολύ πριν το αναμενόμενο», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι «με μεθοδικά και λελογισμένα βήματα προχωράμε στην αποκατάσταση των αδικιών. Η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής που εφαρμόζει σε συνεργασία με τους πιστωτές της. Σήμερα έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη να βλέπουμε μπροστά και να αποδείξουμε ότι η πολιτική μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...