Γνωρίστε την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (Εικόνες&Βίντεο)

Γνωρίστε την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (Εικόνες&Βίντεο)

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 23/05/2016 – 20:27

Γνωρίστε την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (Εικόνες&Βίντεο)

Η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας ιδρύθηκε το έτος 1995 και πλέον υπάγεται στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Έχει ως αποστολή την από αέρος υποστήριξη και ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, συγκεκριμένα την: α.) από αέρος αστυνόμευση όλης της Ελλάδας για θέματα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, β.) επιτήρηση – φύλαξη των εξωτερικών συνόρων για αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, γ.) διάσωση και έρευνα, δ.) συμβολή στην αναζήτηση διωκόμενων προσώπων ή προσώπων που έχουν εξαφανισθεί, ε.) συνοδεία ή και μεταφορά υψηλών προσώπων και στ.) συμβολή στο έργο της εθνικής και πολιτικής άμυνας της χώρας, καθώς και στο έργο των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας σε σοβαρές και επείγουσες περιπτώσεις.

Η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας διαθέτει πέντε (5) ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία (3) είναι τύπου BO-105 και τα άλλα δύο (2) τύπου EC-135. Τα Ελικόπτερα είναι εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό για υποστήριξη επιχειρήσεων, όπως διόπτρες νυχτερινής όρασης και σύστημα λήψης και μετάδοσης εικόνας με δυνατότητα θερμικής απεικόνισης.

 

 

Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων προέρχεται από το μόνιμο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύεται σε συνεχή βάση. Διακρίνεται στο ιπτάμενο προσωπικό, στο οποίο υπάγονται οι χειριστές και οι τεχνίτες των εναερίων μέσων και στο προσωπικό διοικητικής υποστήριξης.

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...