Γνωστός ηθοποιός στο πλευρό των προσφύγων

Γνωστός ηθοποιός στο πλευρό των προσφύγων

«Ντροπή» για την Αυστραλία χαρακτήρισε ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός Ράσελ Κρόου την αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο και συγκεκριμένα την περίπτωση των 600 ανθρώπων που έχουν οχυρωθεί μέσα σε εγκαταλελειμμένο κέντρο κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα χωρίς τροφή και νερό.

Ο ηθοποιός ωστόσο, έδειξε προθυμία να φιλοξενήσει έξι από τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται εκεί, πιστεύοντας επίσης, ότι έχει την δυνατότητα να τους αποκαταστήσει και επαγγελματικά!

Για δύο ημέρες, οι κρατούμενοι στο Manus Island Centre αποκρούουν τις προσπάθειες της Αυστραλίας και της Παπούα Νέας Γουινέας να κλείσουν το κέντρο κράτησης, υποστηρίζοντας πως φοβούνται βία από την τοπική κοινότητα, εάν μεταφερθούν αλλού.

Η κατάσταση αυτή είναι «ντροπή» έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter. «Πιστεύω πως θα μπορούσα να φιλοξενήσω και να βρω δουλειά σε έξι ανθρώπους, είμαι σίγουρος πως υπάρχουν κι άλλοι Αυστραλοί που θα έκαναν το ίδιο».

Παρά τη διεθνή καταδίκη για όσα συμβαίνουν στο κέντρο κράτησης, εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για όσα συμβαίνουν. Είπε μόνο πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην πολιτική της Αυστραλίας, η οποία αρνείται να δεχθεί στο έδαφός της οποιονδήποτε φτάνει ανεπίσημα, με σκάφος, στις ακτές της, και προωθεί όσους το κάνουν σε καταυλισμούς στην Παπούα Νέα Γουινέα και το Ναούρου.

Σύμφωνα με το BBC, οι κρατούμενοι στην Παπούα Νέα Γουινέα σκάβουν αναζητώντας καθαρό νερό, καθώς τελειώνει η πρόσβασή τους σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τουαλέτες, ενώ τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν. Το κέντρο εγκαταλείφθηκε καθώς η Αυστραλία αποσύρθηκε έπειτα από απόφαση δικαστηρίου της Παπούα Νέας Γουινέας, που έκρινε το κέντρο αντισυνταγματικό.

Στους περισσότερους από όσους βρίσκονται εκεί έχει χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/307928-Gnostos-ethopoios-sto-pleyro-ton-prosphygon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...