Γ. Κατρούγκαλος: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν το ασφαλιστικό στη σημερινή του κατάσταση

Γ. Κατρούγκαλος: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν το ασφαλιστικό στη σημερινή του κατάσταση

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 09/05/2016 – 00:14

Γ. Κατρούγκαλος: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν το ασφαλιστικό στη σημερινή του κατάσταση

 «Η στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων επιδείνωσε την σημερινή κατάσταση», είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την δευτερολογία του στην βουλή, στην συζήτηση της ολομέλειας για το υπέρ – Νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Ο υπουργός, ο οποίος  παραδέχτηκε ότι «προσπαθούμε να μοιράσουμε με πιο δίκαιο τρόπο μια μικρότερη ασφαλιστική πίτα», τόνισε ότι κατά την δευτερολογία του εν μπορεί να αναφερθεί «σε όλες τις ανακρίβειες που ακούστηκαν από όλα τα κόμματα από άποψη και θέση».

Τόνισε πως «επιχειρούμε μια μείζονα αλλαγή αντίθετη από τη στάση που επικρατεί στην Ευρώπη και βασίζεται σε φιλελεύθερη φιλοσοφία», καθώς όπως επεσήμανε, «είμαστε μια διαφορετική φωνή και είμαστε φορείς μιας διαφορετικής πολιτικής και στάσης από αυτήν στην Ευρώπη».

Με τις νέες μεταρρυθμίσεις, «θα υπάρχει σύστημα ελέγχου των ασφαλιστικών ταμείων για πάταξη φαινομένων μικροδιαφθοράς»,  που όμως όπως προσέθεσε στην συνέχεια ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αθροιστικά, «ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ». Χρήματα που εξοικονομούνται από το σύστημα.

Αναφερόμενος στην σκληρή κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ασφαλιστικό και συγκεκριμένα, στην επίθεσή του στο πρόσωπο του υπουργού, απάντησε ό,τι «ο κ Μητσοτάκης και σήμερα με κατηγόρησε για την επαγγελματική μου ιδιότητα» Ποτέ δεν έχω σταθεί στην πλευρά των ισχυρών».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...