Γ. Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω, αλλά το ασφαλιστικό δεν αλλάζει

Γιώργος Κατρούγκαλος

Και να χτυπιέται το ΔΝΤ, το ασφαλιστικό δεν ξανανοίγει, ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην 2η αξιολόγηση.  Το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, ανεξαρτήτως του τι ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό για απομόνωση του, ως τον ακραίο παίκτη της διαπραγμάτευσης. Αυτό γιατί οι αξιώσεις του Ταμείου είναι ακραίες και δεν υποστηρίζονται από τους Ευρωπαίους δανειστές. Δίχως υποστήριξη, δύσκολα θα παραμείνουν στο τραπέζι τέτοιες προτάσεις.

«Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά (το ασφαλιστικό) δεν αλλάζει» ξεκαθάρισε τονίζοντας πως το Ταμείο θα επιμείνει στα Εργασιακά. Σε αυτό το θέμα, ο κατώτατος μισθός μπορεί μόνο να αυξηθεί με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προτείνει η Επιτροπή Σοφών, αλλά και ότι η Αθήνα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που θα μειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

«Φυσικά και θα είναι επάνω από τον σημερινό ο νέος κατώτατος μισθός. Είναι δυνατόν να συμφωνήσουν ποτέ τα συνδικάτα να κατέβει ο μισθός;», δήλωσε.

Το Ταμείο είναι ο «ακραίος παίχτης» στη διαπραγμάτευση και ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να το «απομονώσει» και στα εργασιακά επέμεινε ο υπουργός, επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι η κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει τα εργασιακά ούτε καν ως αντάλλαγμα για ελάφρυνση του χρέους, παρά τη σημασία που έχει το χρέος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...