Γ.Σπυρόπουλος: “Δυο ξένοι στην ίδια πόλη”-Με αιχμές η επιστολή του νέου δημοτικού συμβούλου της Ενωτικής πρωτοβουλίας

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει η στήριξη του νέου δημοτικού συμβούλου στην παράταξή του;

Φαίνεται ότι δεν θα έχει τέλος ο πονοκέφαλος για τον δήμαρχο Ναυπακτίας Π.Λουκόπουλο έπειτα από την παραίτηση του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Γ.Ράπτη.Πρώτος επιλαχών ο Γ.Σπυρόπουλος ο οποίος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου συμπληρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό συμβούλων της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης.

Ωστόσο με μια αιχμηρή επιστολή του προς τον δήμαρχο προχωρά σε επισημάνσεις και τακτικές που δεν τηρήθηκαν κατά την πορεία της δημοτικής θητείας από την παρούσα δημοτική αρχή.εκφράζοντας την αντίθεσή του σε πολλά από τα πεπραγμένα της.

Ως εκ τούτου και με τα όσα εξάγονται αναφορικά με το “πνεύμα” της επιστολής,αναμένεται ο νέος δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής πρωτοβουλίας να είναι ιδιαίτερα αυστηρός στην άσκηση του δημοτικού έργου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Δήμαρχε

Λαμβάνοντας την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας αισθάνομαι υποχρέωσή μου να καταθέσω προς Εσάς δημόσια, γεγονότα και απόψεις που με αφορούν.

  • Γεγονότα

Δύο μήνες πριν τις εκλογές του Μάη 2014 κλήθηκα από Σας να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Ναυπάκτου.

Οι εκλογές ανέδειξαν την υποψηφιότητά μου στη θέση του α΄ αναπληρωματικού συμβούλου της παράταξης.

Σε συγκεντρώσεις της παράταξης είχατε δεσμευθεί για τακτικές συναντήσεις των μελών με σκοπό την ενημέρωση και συνδιαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής. Αυτό δεν υλοποιήθηκε (τουλάχιστον όσον με αφορά) με αποτέλεσμα η σχέση μας να μοιάζει κάτι σαν …..”δύο ξένοι στην ίδια πόλη”.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή καλούμαι να συμμετάσχω ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου, μη έχοντας οποιαδήποτε συνάφεια με τα δρώμενα.

  • Απόψεις

Η διαχρονική ενασχόλησή μου με το “συλλογικό γίγνεσθαι” έγκειται στις ριζωμένες αντιλήψεις μου για τη σημασία των εννοιών “εγώ” και “εμείς”, idiot και social. Δεν τίθεται επομένως ζήτημα μη αποδοχής της προσκλησής σας.

Το θέμα που προκύπτει είναι η πολιτική μου στάση και πώς η παρουσία μου θα συμβάλει  στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Κύριε Δήμαρχε βαδίζουμε τον τελευταίο χρόνο της δημοτικής περιόδου και έχουμε πίσω μας τέσσερα χρόνια. Με παλαιότερες συνθήκες θα έπρεπε ήδη να έχουν διεξαχθεί οι εκλογές και το ερώτημα που τίθεται είναι:

Ποιό το έργο και η προσφορά της δημοτικής αρχής?

Η πολιτική που ασκήθηκε αυτό το διάστημα δεν με βρίσκει σύμφωνο, μια πορεία δίχως πυξίδα πλοήγησης, κάτι από Μαρία Ρεζάν “έτσι …..χωρίς πρόγραμμα” και σίγουρα δεν έχει σχέση με όσα προεκλογικά πείσαμε τους συμπολίτες μας.

Επιπλέον η μή τήρηση της δέσμευσής σας για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής οδήγησε σε αυτοσχεδιασμούς, που κάποιες φορές παρέσυραν το δήμο σε ανυποληψία.

Ευθαρσώς σας λέω ότι ο Δήμος μοιάζει καράβι ακυβέρνητο, όπου “οι μούτσοι γίνανε καπεταναίοι”.

 

Με σεβασμό προς τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

 

Με τιμή

Γιάννης Σπυρόπουλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...