Γ. Σταθάκης: Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016

Απαντήσεις στην κριτική για τον Αναπτυξιακό έδωσε, για μία ακόμη φορά, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ολομέλεια, στη συζήτηση για το σχετικό νομοσχέδιο. “Περιμέναμε ουσιαστική κριτική, ακούσαμε γιατί δεν είναι οριζόντιος ο αναπτυξιακός, όπως στο παρελθόν και εξηγήσαμε τους λόγους που δεν το κάνουμε” υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, κάνοντας λόγο για τα κακώς κείμενα των παλιών αναπτυξιακών, όπως την ανισότητα κατανομής των πόρων.

Εξήγησε ότι στην κριτική για περιορισμένους πόρους, επανέλαβε ότι η ιδέα να απελευθερωθούν οι πληρωμές και να γίνουν οριζόντιες θα επανέφερε το σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση, με υποσχέσεις που δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

“Ο στόχος είναι μετρημένος με στόχους την Παραγωγή, την Καινοτομία την διόρθωση των περιφερειακών ανισοτήτων” πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι πόροι, αυτή τη φορά, είναι εγγυημένοι, έχουν προκαταβολικά εγκριθεί και είναι συμφωνημένοι,. Είναι ένα; αναπτυξιακός” συνέχισε ο κ. Σταθάκης “που, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα πετύχει στους στόχους του”.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, ο παρών αναπτυξιακός είναι στοχευμένος και, με τα δεδομένα που έχει, πρέπει να τον δούμε σε συνάφεια με όλα τα άλλα εργαλεία, το ΕΣΠΑ, όπου, συμπληρωματικά ένα μεγάλο μέρος των start ups περνούν στο ΕΣΠΑ. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπαίνουν στον αναπτυξιακό και οι μεγάλες επενδύσεις, στο πλαίσιο που θα βελτιωθεί, στις στρατηγικές επενδύσεις. “Η Οικονομία είναι σε μια συγκυρία που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί” τόνισε ο κ. Σταθάκης, κλείνοντας την τοποθέτησή του, κάνοντας λόγο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ανάσα που δίνεται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. “Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν το δεύτερο εξάμηνο του 16” κατέληξε ο υπουργός. “Εδώ θα είμαστε να ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε στην επόμενη ημέρα”.

The post Γ. Σταθάκης: Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...