ΔΕΘ 2016: Σε εξέλιξη οι πορείες των συνδικάτων (Φωτογραφίες)

Πορείες

ΣΕ ΚΛΟΙΟ 5.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ                                                                                                                                                  

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της σημειώνει ότι αποτελεί μόνο την αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων και πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να «πάρουμε πίσω ό,τι βιαίως μας στέρησαν».

Με τη σειρά τους, το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου, ενώ στη διασταύρωση Εγνατίας και Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν η Επιτροπή «Ξεκίνημα» και η ΟΚΔΕ.

1

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ η Αντιεξουσιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης, αλληλέγγυοι και πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας δίνουν το παρών στην πλατεία Σιντριβανίου.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Από το μεσημέρι στήθηκαν φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στον χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε και η στάση-στάθμευση.

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν την Παρασκευή αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

1

1

1

;

;

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...