ΔΗΜΑΡ: Όποιος θέλει τη ρήξη ας πάρει και την ευθύνη

ΔΗΜΑΡ: Όποιος θέλει τη ρήξη ας πάρει και την ευθύνη
Στο δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο βρίσκονται τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, χωρίς να λείπουν οι εντάσεις κι οι προβληματισμοί, τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για το μέλλον του κόμματος.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανήλθε μετά από μία εβδομάδα σιωπής με νέες δηλώσεις οι οποίες προλειαίνουν το έδαφος για την αποχώρησή του. Παράλληλα στελέχη της μειοψηφούσης Μεταρρυθμιστικής Τάσης εξακολουθούν να σκέφτονται το αν θα παραστούν ή όχι στο συνέδριο. Άλλωστε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής η ομάδα του Σπύρου Λυκούδη είχε ψηφίσει παρόν στην ψηφοφορία διεξαγωγής συνεδρίου.

Ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη, μετά την απόρριψη της παραίτησής του, κοιτούν πλέον μόνο προς την διεξαγωγή του συνεδρίου. «Πάμε σε ένα συνέδριο σύνθεσης και όχι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» επιμένουν και αυτό θα είναι το αντικείμενο της Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει αύριο Σάββατο.

Σε σχέση με τις διαθέσεις αποχώρησης στελεχών του κόμματος κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν: «Όποιος θέλει τη ρήξη, ας πάρει και την ευθύνη».

Εχθές ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός επανήλθε επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της ένταξής του σε ένα άλλο κομματικό σχήμα. Ο κ. Ψαριανός εδώ και καιρό «φλέρταρε» με την Ελιά συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της διαλυμένης πλέον Κίνησης των 58. Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Βήμα FM άφησε να εννοηθεί πως τώρα έχει στραφεί προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Θα πάω στο συνέδριο του Ποταμιού και θα πάνε και άλλοι. Θα πάει και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Μπορεί και να υπάρξει (μια στενότερη σχέση με το Ποτάμι). Δεν έχω αποφασίσει ακόμη», είπε σχετικά.

Σε αυτή την συνέντευξη ο κ. Ψαριανός δήλωσε πως δεν αποχωρεί αυτός από τη Δημοκρατική Αριστερά, αντίθετα, είπε, η Δημοκρατική Αριστερά φεύγει από αυτόν.

«Μπορεί να μην είμαι και εγώ μόνο που θα φύγω. Μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι», είπε σημειώνοντας επιπλέον πως περιμένει την ανάληψη ευθυνών για το αποτέλεσμα: «Εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι από τη ΔΗΜΑΡ θα περιμέναμε να αναλάβουν κάποιοι τις πολύ σοβαρές ευθύνες για το ναυάγιο και την προσάραξη του σκάφους και όχι να βάλουν τα θέματα σε ψηφοφορίες. Και αν είναι μια προσάραξη που διορθώνεται, να το διορθώσουμε το πλοίο και να συνεχίσουμε. Αν, όμως, όχι, τότε να το αφήσουμε το πλοίο στα βραχάκια και να σηκωθούμε να φύγουμε. Δεν θα συμμετάσχω στις κομματικές διεργασίες ενός πράγματος που το θεωρώ νεκρό».

Αναφορικά με μια πιθανή υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Ψαριανός εμφανίστηκε, για μια ακόμη φορά, θετικός: «Ανεξάρτητα από τις διαφορές και την απόσταση που υπάρχει τώρα μεταξύ μας. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση και η καλύτερη λύση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...