ΔΝΤ: Αναγνωρίζονται οι τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων

ΔΝΤ: Αναγνωρίζονται οι τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων

ΔΝΤ: Δεν υπάρχουν τριμηνιαίες αξιολογήσεις

Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τα οποία αποφασίστηκαν αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάκτηση πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, τόνισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την ενημέρωση του Τύπου. Το έμπερο στέλεχος του Ταμείου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, χαρακτηρίζοντάς τις ως σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Πάντως, όπως είχε πει μετά το Eurogroup και η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα παραμένουν ορισμένες επιφυλάξεις. Aυτές αναμένεται να περιληφθούν στην Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) που θα αποτελεί κομμάτι της έκθεσης του άρθρου 4 του Ταμείου και θα δημοσιοποιηθεί προς το τέλος Ιουλίου.

Απαντώντας σχετικά με την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας από το Ταμείο, ο κ. Ράις είπε, ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και της εφαρμογής των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί θα γίνεται μέσω μιας πολύ συνηθισμένης διαδικασίας για το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει και με άλλες χώρες μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία ή η Κύπρος. Δεν θα υπάρξουν τριμηνιαίες αξιολογήσεις αλλά κάτι «πιο ευέλικτο» ενώ παράλληλα θα υπάρχει η επίσης «κανονική» διαδικασία αξιολόγησης μέσω της έκθεσης του άρθρου 4.

Τέλος τόνισε ότι ακόμα και αν δεν ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου, θα παραμείνει δεσμευμένο στη Ελλάδα. Όπως είπε, «υποστηρίζουμε την πρόοδο και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα, χωρίς χρηματοδότηση η οποία κρίνεται πως δεν χρειάζεται».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/335953-DNT-Anagnorizontai-oi-terasties-prospatheies-ton-Ellenon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...