ΔΝΤ: Δεν υπάρχει πρόοδος για να επιστρέψει η Τρόικα

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει πρόοδος για να επιστρέψει η Τρόικα
Τηλεφωνική επικοινωνία Χαρδούβελη με Τόμσεν και Βίζερ – Το νέο Μισθολόγιο στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΟΙΚ

Κλιμακώνονται οι διαβουλεύσεις με την Τρόικα καθώς, αντί της αναμενόμενης για απόψε τηλεδιάσκεψης με τους ελεγκτές, η οποία ακυρώθηκε, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τους Πολ Τόμσεν και Τόμας Βίζερ, τους προϊσταμένους δηλαδή των κλιμακίων, οι οποίοι ενημερώνουν ΔΝΤ και Eurogroup, αντίστοιχα.

Η κίνηση αυτή δείχνει τη διάθεση της ελληνικής πλευράς να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει βούληση για ταχεία ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

Πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλεγαν πως δεν έχει επιτευχθεί «επαρκής πρόοδος», τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο, θεωρούμε πως δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πρόοδος σε σημαντικά ζητήματα, στα οποία είναι κρίσιμο να έχουμε μία ξεκάθαρη κατανόηση, προκειμένου να αποφευχθεί μία αποτυχημένη επιστροφή. Όπως πάντα, θα είμαστε διαλλακτικοί, αλλά για την ώρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε έναν αριθμό σημαντικών θεμάτων» λένε οι πηγές του ΔΝΤ.

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, δεδομένου ότι το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ασχέτως αν τελικώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη σύσκεψη του Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη συμφωνήθηκε ότι γραμμή της κυβέρνησης παραμένει ότι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1/7/2015 στο υπουργείο Οικονομικών και από 1/1/2016 σε όλο το Δημόσιο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...