ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν το συντομότερο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!

ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν το συντομότερο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!

Ισχυρή πίεση ασκεί το ΔΝΤ, για να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί! Ο εκπρόσωπός του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ επεσήμανε τη σημασία του να ξεκινήσουν το ταχύτερο οι πλειστηριασμοί στέλνωντας το ξεκάθαρο μήνυμα, «προχωρήστε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το συντομότερο δυνατό».

Το ΔΝΤ, έχει ανακοινώσει το θέμα από το καλοκαίρι, όταν ζητούσε να γίνουν έκτακτοι έλεγχοι Ενεργητικού(AQR)  στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που οδήγησε σε «πόλεμο» με τη ΕΚΤ. Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι «η πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμη, είναι μια μεταρρύθμιση “κλειδί”» , η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Από το ΔΝΤ «ενθαρρύνουμε τις αρχές στο να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό», είπε στη συνέχεια.

Για τοα κρίσιμο θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους είπε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών. Η θέση του ΔΝΤ παραμένει ότι για να υπάρξει χρηματοδότηση από το Ταμείο θα πρέπει να γίνει σημαντική ελάφρυνση χρέους. «Χρειάζεται βιώσιμη λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως για την πορεία των εσόδων είπε πως «δεν βλέπουμε ρίσκα για τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος και γι’ αυτό δεν ζητάμε επιπλέον μέτρα» .

Πάντως σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, είπε ότι κατά την προηγούμενη  αποστολή «έγινε καλή πρόοδος στις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο του προγράμματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο,  υπάρχει μια πλήρης ατζέντα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τα κεντρικά γραφεία των θεσμών, ενώ η επιστροφή στην Αθήνα προγραμματίζεται για τα τέλη του μήνα (27 Νοεμβρίου).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309016-DNT-Na-xekinesoyn-to-syntomotero-oi-elektronikoi-pleisteriasmoi ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...