Δάνεια ύψους 7.7 δισ. χαρίζει ο Μπάρακ Ομπάμα

Δάνεια ύψους 7.7 δισ. χαρίζει ο Μπάρακ Ομπάμα

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 13/04/2016 – 11:40

Μπάρακ Ομπάμα

ΤΟΥΣ 400.000 ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

Σχέδιο για την οικονομική ανακούφιση χιλιάδων Αμερικανών βγάζει από το συρτάρι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος είναι έτοιμος να «χαρίσει» τα φοιτητικά δάνεια σε πάνω από 400.000 φοιτητές με μόνιμη αναπηρία.  

Σύμφωνα με το νομικό καθεστώς που ισχύει στις ΗΠΑ κάθε Αμερικανός που έχει μόνιμη αναπηρία έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί από τα φοιτητικά του δάνεια, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι τόσο υψηλά που ακλουθούν τους πολίτες για το υπόλοιπο της ζωή τους.  

Πριν από περίπου μία τετραετία η κυβέρνηση Ομπάμα προχώρησε σε απλοποίηση στην διαδικασίας, ωστόσο ελάχιστοι ήταν οι Αμερικανοί που επιχείρησαν να επωφεληθούν από τις νέες ρυθμίσεις.

Πλέων το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ συνεργαζόμενοι με φορείς έχει εξαπολύσει «σαφάρι» για των εντοπισμό ατόμων που θα μπορούσαν να ευεργετηθούν από τις ρυθμίσεις του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington post μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 387.000 άτομα με μόνιμη αναπηρία που οφείλουν ακόμα τα φοιτητικά τους δάνεια. Μάλιστα συνολικά 179.000 Αμερικανοί βρίσκονται σε καθεστώς χρεωκοπίας εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους.

Ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους επιστολές που θα τους ενημερώνουν για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν σε διάστημα δύο μηνών για να απαλλαγούν από τα δάνεια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό κόστος για την συγκεκριμένη κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, αγγίζει τα 7.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...